Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Εκκρεμούν προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Θα συνεχιστεί η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

tags :
Dijsselbloem: Εκκρεμούν προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Θα συνεχιστεί η συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τονίζει ο πρόεδρος του Εurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο της Ολλανδίας.
Όπως τονίζει, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη συνεδρίαση του Eurogroup, εκκρεμούν κάποια προαπαιτούμενα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκθεση συμμόρφωσης για τη β΄ αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, όπως είναι γνωστό.
Όπως τονίζει η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την πληρωμή του επόμενου τμήματος του δανείου από τον ESM.
Όσον αφορά το χρέος και το ΔΝΤ τονίζεται ότι τον Μάιο του 2016 εντοπίστηκαν πιθανά μέτρα χρέους που μπορούν να αναπτυχθούν κατά τη λήξη του προγράμματος, μετά την πλήρη εφαρμογή ώστε να κρατηθούν οι ετήσιες δαπάνες της χώρας σε αποδεκτά επίπεδα.
Όπως τόνισε ο Dijsselbloem, kατά τη διάρκεια του Eurogroup συζητήθηκαν διεξοδικά τα μέτρα για το χρέος, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση και το θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη και πάλι για την 15η Eurogroup του Ιουνίου.
Εν τω μεταξύ, «μίνι» διαπραγμάτευση για χρέος και ποσοτική χαλάρωση (QE) πρόκειται να στηθεί σήμερα στην Φρανκφούρτη στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist που έχει ως κεντρικό θέμα την «επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος - βασικός ομιλητής του συνεδρίου - βρίσκεται από χθες στην γερμανική πόλη στο πλαίσιο επαφών που θα έχει με πρόσωπα - κλειδιά των θεσμών, όπως τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, τον επικεφαλής της αποστολής του ESM για την Ελλάδα Νικολά Τζιαμαριόλι, τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο καθώς και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους. Παρών στο ίδιο συνέδριο θα είναι και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος πρόσφατα κάλεσε τους δανειστές της χώρας «να αναλάβουν και αυτοί την ευθύνη τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης