Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πΓΔΜ απέκτησε κυβέρνηση μετά από έξι μήνες αδιεξόδου - Mogherini: Η χώρα να επιστρέψει στον δρόμο της ΕΕ

Η πΓΔΜ απέκτησε κυβέρνηση μετά από έξι μήνες αδιεξόδου - Mogherini: Η χώρα να επιστρέψει στον δρόμο της ΕΕ
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος του είναι η ταχεία ένταξη της χώρας στο NATO και η τόνωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας
Η γειτονική μας π.Γ.Δ.Μ. απέκτησε κυβέρνηση μετά από έξι μήνες αδιεξόδου, με πρωθυπουργό τον Σοσιαλδημοκράτη Zoran Zaev, ο οποίος έλαβε τη στήριξη κομμάτων της αλβανικής μειονότητας και την ψήφο εμπιστοσύνης με οριακή πλειοψηφία 62 εδρών, στην 120μελή Βουλή.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, στις πρώτες του δηλώσεις, τόνισε πως στόχος του είναι η ταχεία ένταξη της χώρας στο NATO και η τόνωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Βέβαια, το πρώτο απαιτεί επίλυση του επίμαχου ζητήματος της ονομασίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σκοπιανός Πρόεδρος Giorgi Ivanov αρνούνταν επί μήνες να δώσει στον κ. Zaev διερευνητική εντολή, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασίας με τους Αλβανούς απειλεί την κυριαρχία της χώρας.
Ωστόσο, μετά από εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Ivanov έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σοσιαλδημοκράτη ηγέτη αφού ο τελευταίος έδωσε γραπτή εγγύηση ότι δεν θα υπονομεύσει τη συνταγματική τάξη.
Η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., κα Federica Mogherini, χαιρέτισε την εξέλιξη στην π.Γ.Δ.Μ., τονίζοντας πως «αναμένουμε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ξεπεράσουν τις κόντρες και να συνεργαστούν από κοινού για την επίτευξη, από την αρχή, μιας κοινής μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα ωφελήσει τη χώρα στο σύνολό της.
Αυτό είναι σημαντικό για να επαναφέρουμε την χώρα στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μια διαδικασία την οποία οι πολίτες της επιθυμούν και αξίζουν»...

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης