Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας εξετάζει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας εξετάζει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας
Η απόφαση του Οργανισμού έρχεται στον απόηχο των νέων πυραυλικών δοκιμών που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Πιονγιάνγκ
Υπέρ της επιβολής περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος ατόμων και οντοτήτων της Βόρειας Κορέας αναμένεται να ψηφίσει σήμερα Παρασκευή (2/6) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές με γνώση επί του ζητήματος, στο απόηχο των νέων πυραυλικών δοκιμών που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Πιονγιάνγκ.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση, που είχε αποτελέσει πρόταση των ΗΠΑ και της Κίνας, θα περιλαμβάνει την επιβολή κυρώσεων απέναντι σε τέσσερις φορείς, συμπεριλαμβανομένη της Koryo Bank και των Πυραυλικών Δυνάμεων του Στρατού, καθώς και δεκατέσσερα άτομα.
Εφόσον εγκριθεί η εν λόγω απόφαση, τα άτομα και οι φορείς θα υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδίων, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο την απομονωτική φύση στην οποία έχει βρεθεί πλέον η Βόρεια Κορέα, μέσω των τρεχουσών κυρώσεων.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επιβολή κυρώσεων που θα λάβει χώρα εις βάρος της Πιονγιάνγκ από την εποχή που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο αμερικανός Donald Trump.
Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει σαφές εάν η Ρωσία θα ασκήσει βέτο στην εν λόγω απόφαση, ως αντίδραση στην επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ απέναντι σε δύο εταιρείες της, οι οποίες στήριξαν ανοιχτά το πυρινικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης