Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αίτηση της Goldman Sachs για άδεια trading μετοχών στη Σ. Αραβία

Reuters: Αίτηση της Goldman Sachs για άδεια trading μετοχών στη Σ. Αραβία
Η κίνηση της τράπεζας υποδηλώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτικών τραπεζών και των διαχειριστών κεφαλαίων για επέκταση στη Σαουδική Αραβία
Η Goldman Sachs κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αρχές της Σαουδικής Αραβίας για χορήγηση άδειας trading μετοχών στην τοπική αγορά, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, σε μία κίνηση που θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες της αμερικανικής τράπεζας στο βασίλειο.
Η Goldman Sachs δραστηριοποιείται στη Σαουδική Αραβία από το 2009 και το 2014 η τοπική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε μια αλλαγή στο προφίλ της τράπεζας, η οποία την εξουσιοδοτεί να οργανώνει, να συμβουλεύει και να διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια και χαρτοφυλάκια.
Η κίνηση της τράπεζας υποδηλώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτικών τραπεζών και των διαχειριστών κεφαλαίων για επέκταση στη Σαουδική Αραβία, μετά την γνωστοποίηση από το βασίλειο για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) ύψους 100 δισ. δολαρίων στον κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα Saudi Armaco.
Ο αμερικανικός κολοσσός δεν έχει σχολιάσει ακόμη το δημοσίευμα του πρακτορείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η Citigroup έλαβε από τη Σ. Αραβία άδεια άσκησης επενδυτικών δρατηριοτήτων, κάτι που της επέτρεψε να γυρίσει στο βασίλειο μετά από 13 χρόνια απουσίας, ενώ το ίδιο επιδοώκει και η Credit Suisse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης