Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Μάιο 2017 – Στις 53,6 μονάδες ο σύνθετος PMI

ΗΠΑ: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Μάιο 2017 – Στις 53,6 μονάδες ο σύνθετος PMI
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την καλύτερη του αναμενομένου επίδοση στις καταναλωτικές δαπάνες τους μήνες της άνοιξης, γεμίζουν αισιοδοξία τους αναλυτές για ανάπτυξη άνω του 2% στις Η.Π.Α. το β' 3μηνο 
Παρά τις αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης υπό τον Donald Trump, το επιχειρηματικό κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες βελτιώθηκε με πιο ταχύ ρυθμό τον περασμένο Μάιο, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να μεγεθύνεται με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2017.
Ειδικότερα, ο δείκτες (λαμβάνουν υπόψη την απασχόληση, τα έσοδα κλπ) επιχειρηματικής δραστηριότητας της Markit για τον κλάδο των Υπηρεσιών ανήλθε στις 53,6 μονάδες τον Μάιο του 2017 (έναντι 53,1 τον Απρίλιο), όσο και ο σύνθετος PMI (περιλαμβάνει μεταποίηση, υπηρεσίες κλπ), έναντι 53,2 μονάδων τον Απρίλιο του ιδίου έτους.
Η επίδοση για τον σύνθετο PMI αποτελεί υψηλό τριών μηνών. 
Να επισημανθεί σε αυτό το σημείο ότι η τιμή των δεικτών της Markit πάνω από 50 μονάδες σημαίνουν μεγέθυνση του εκάστοτε κλάδου, κάτω από 50 μονάδες τη συρρίκνωση και ίσον με 50 μονάδες αμεταβλητότητα.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την καλύτερη του αναμενομένου επίδοση στις καταναλωτικές δαπάνες τους μήνες της άνοιξης, γεμίζουν αισιοδοξία τους αναλυτές για ανάπτυξη άνω του 2% στις Η.Π.Α. το β' 3μηνο 2017.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης