Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αγορά ψηφιακών νομισμάτων μοιάζει ασταμάτητη – Το Bitcoin αποκτά ανταγωνιστές με «γοργούς» ρυθμούς

tags :
Η αγορά ψηφιακών νομισμάτων μοιάζει ασταμάτητη – Το Bitcoin αποκτά ανταγωνιστές με «γοργούς» ρυθμούς
Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια ψηφιακών νομισμάτων εκδόθηκαν το 2017, υπερβαίνοντας τις συνολικές πωλήσεις του 2016, ενώ η συνολική έκδοση αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατ. δολάρια
Ενώ το ρεκόρ στο Bitcoin έχει μαγνητίσει τις αγορές, η ζήτηση για άλλα ψηφιακά νομίσματα αυξάνεται, καθώς οι εταιρείες αυξάνουν τα εκατομμύρια σε λεπτά ή και δευτερόλεπτα, σε σχέση με τους επενδυτές που ψάχνουν την επόμενη start-up εταιρεία τεχνολογίας. 
Την περασμένη εβδομάδα χρειάστηκε 30 δευτερόλεπτα για τον συνιδρυτή της Mozilla Brendan Eich να εκδώσει περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια σε νόμισμα, στηριζόμενο σε μονάδα ανταλλαγής σε διαφημιστική πλατφόρμα βασισμένης σε τεχνολογία blockchain, που χτίστηκε πάνω στον browser της εταιρείας.
Οι νέες εταιρείες τεχνολογίας πωλούν όλο και περισσότερο νομίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις συναλλαγές τους, αντί να καταφεύγουν σε παραδοσιακές μεθόδους χρηματοδότησης, όπως τα επιχειρηματικά κεφάλαια.
Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι πίσω από τα περισσότερα από αυτά τα νομίσματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης. 
Τα 15 ψηφιακά νομίσματα φέτος για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο πάνω από 100%, ενώ οι μετοχές που πωλούνται σε αρχικές δημόσιες προσφορές στις Η.Π.Α. φέτος έχουν κερδίσει κατά μέσο όρο 13% από τότε που άρχισαν να διαπραγματεύονται.
"Υπήρξε συντριπτική ζήτηση για εικονικά νομίσματα", δήλωσε ο Ron Quaranta, πρόεδρος της συμμαχίας Wall Street Blockchain. 
"Σίγουρα πολλά βασίζονται στην κερδοσκοπία και τους εμπόρους που θέλουν να κερδίσουν γρήγορα, αλλά υπάρχει και ένας βασικός οδηγός, που είναι η πρόβλεψη ότι η αγορά ψηφιακού νομίσματος ωριμάζει".
Σαράντα τέσσερα νομίσματα έχουν εκδοθεί φέτος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα έρευνας blockchain Smith & Crown. 
Δεν είναι όλες οι συναλλαγές άμεσες, δεδομένου ότι ορισμένες έχουν περιόδους κατοχύρωσης. 
Το νόμισμα με το μεγαλύτερο κέρδος, με άλμα πάνω από 500% από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται στις 30 Μαρτίου, εκδόθηκε από την Edgeless, η οποία κατασκευάζει μια πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών. 
Η πώληση αυτή δεν ήταν ανοικτή σε επενδυτές με έδρα τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει άδεια να λειτουργεί στις ΗΠΑ
Η Gnosis πούλησε τα φθηνότερα νομίσματα φέτος. 
Το κουπόνι GNO άρχισε να διαπραγματεύεται στα 52 δολάρια την 1η Μαΐου 2017 και έχει τετραπλασιαστεί.
Ακόμη και με την αυξανόμενη αποδοχή του blockchain από εταιρείες που κυμαίνονται από την Toyota έως την JPMorgan, ορισμένοι υποστηρικτές της τεχνολογίας λένε ότι είναι προσεκτικοί με τα εικονικά νομίσματα, λόγω της ευφορίας που επικρατεί τον κόσμο κρυπτογράφησης.
"Φαίνεται σαν μια μανία και ως επαγγελματίας επενδυτής, δεν λειτουργώ με αυτό τον τρόπο", δήλωσε ο David Dunn, πρόεδρος της Kingsbridge Wealth Management, ο οποίος πρώτος αγόρασε το bitcoin το 2014 και έχει επενδύσει σε εταιρείες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα. 
"Θα προτιμούσα να επενδύσω στις εταιρείες που χρησιμοποιούν την ίδια την τεχνολογία.
Οι κερδοσκόποι ίσως καταλήξουν να έχουν δίκιο και αυτό γίνεται μια σταθερή επένδυση εξαιτίας της ισχύος της τεχνολογίας, αλλά δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο ».

Οι πωλήσεις νομισμάτων όπως αυτή της Gnosis, η οποία προκάλεσε την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας σε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να έχει ακόμη προϊόν, ή το νόμισμα BAT της Eich, το οποίο εξαντλήθηκε σε δευτερόλεπτα, προκάλεσαν αντιδράσεις. 
Ωστόσο, η αγορά των νομισμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Nick Tomaino, διευθυντής της Runa Capital, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος τρέχει επίσης το blog, The Control, το οποίο παρακολουθεί τα ψηφιακά νομίσματα.
Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια ψηφιακών νομισμάτων εκδόθηκαν το 2017, υπερβαίνοντας τις συνολικές πωλήσεις του 2016, ενώ η συνολική έκδοση αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον Tomaino.
"Υπάρχει μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία και πολλά (νομίσματα) αυξάνονται επειδή είναι τόσο εύκολο για οποιονδήποτε να δημιουργήσει αυτά τα νομίσματα χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί με τρίτα μέρη και είναι τόσο εύκολο για τους ανθρώπους να τα αγοράσουν", δήλωσε ο Tomaino. 
"Δεν μπορεί να σταματήσει η αγορά αυτή."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης