Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απώλειες 1% έκλεισε η μετοχή της Apple, μετά την υποβάθμιση - «σοκ» από την Pacific Crest

Με απώλειες 1% έκλεισε η μετοχή της Apple, μετά την υποβάθμιση - «σοκ» από την Pacific Crest
Βέβαια, οι ανακοινώσεις της εταιρείας για τα νέα καινοτόμα προϊόντα της αργά σήμερα το βράδυ, μετρίασαν την πτώση ενδοσυνεδριακά
Με απώλειες 1%, τις μεγαλύτερες στον Dow Jones, έκλεισε τη σημερινή (5 Ιουνίου 2017) συνεδρίαση η μετοχή της Apple, στον απόηχο της αναπάντεχης υποβάθμισης της σύστασης και της τιμής - στόχου από την Pacific Crest.
Βέβαια, οι ανακοινώσεις της εταιρείας για τα νέα καινοτόμα προϊόντα της αργά σήμερα το βράδυ, μετρίασαν την πτώση ενδοσυνεδριακά, καθώς η μετοχή είχε φτάσει και στα 1536,5 δολάρια, για να κλείσει τελικά στα 153,9.
Μετασυνεδριακά, περί τις 23:20, η μετχοή βρίσκεται στα 153,87 δολάρια (-0,04%).
Η Pacific Crest αναμένει η μετοχή της γιγαντιαίας τεχνολογικής να σημειώσει πτώση στα 145 δολάρια τους επόμενους μήνες, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζει τη σύσταση «Overweight» (άνω του μέσου όρου) σε «Sector Weight» (μέσος όρος του κλάδου), προτείνοντας στο επενδυτικό κοινό να περιορίσει την έκθεσή του στην Apple.
Η βασική αιτία είναι η εκτίμηση για μείωση στις πωλήσεις τον iPhones (μοντέλο 8), της «ναυαρχίδας» της εταιρείας, μέχρι και το 2019.
Η εταιρεία αναλύσεων αμφιβάλει για το αν επιτευχθεί ο στόχος για καθαρά κέρδη ύψους 12 δολαρίων ανά μετοχή το 2017, κάνοντας λόγο για 8,86 έως 10,22 δολάρια ανά μετοχή.
Επίσης, η Pacific Crest συστήνει στους πελάτες της να πουλήσουν μετοχές της Apple και να αγοράσουν της Google (Alphabet), της έτερης κολοσσιαίας εταιρείας της Silicon Valley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης