Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haider Al Abadi (πρωθυπουργός Ιράκ): Το Ιράκ δεν εμπλέκεται στη διαμάχη με το Κατάρ

Haider Al Abadi (πρωθυπουργός Ιράκ): Το Ιράκ δεν εμπλέκεται στη διαμάχη με το Κατάρ
Eξακολουθούμε να διατηρούμε καλές σχέσεις με όλες τις χώρες, τόνισε ο ιρακινός πρωθυπουργός
Το Ιράκ δεν εμπλέκεται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις χώρες του Κόλπου και του εμιράτου Κατάρ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Haider Al Abadi, τονίζοντας πως η ιρακινή κυβέρνηση δεν συντάσσεται με κάποια πλευρά.
«Δεν είμαστε μέρος αυτών των διαφορών, εξακολουθούμε να διατηρούμε καλές σχέσεις με όλες τις χώρες», τόνισε ο ιρακινός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαγδάτη.
Ο ίδιος δεν δεν σχολίασε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ένα από τα στοιχεία της κρίσης αυτής ήταν τα χρήματα που πλήρωσε τον Απρίλιο το Κατάρ στις σιιτικές οργανώσεις του Ιράκ, που έχουν τη στήριξη του Ιράν, ώστε να απελευθερώσουν μέλη της βασιλικής οικογένειας που είχαν απαχθεί στο Ιράκ το 2015.
Ο Al Abadi επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του στοχεύει στον έλεγχο της παραμεθόριας περιοχής με τη Συρία σε συντονισμό με τις δυνάμεις του Bashar al-Assad, προέδρου της Συρίας, χώρα σύμμαχο του Ιράν.
«Έχουμε επικοινωνίες με τη συριακή κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε τα ανατολικά τμήματα της Συρίας και έχουμε έναν στόχο, που είναι η συντριβή του Νταές (Ισλαμικό Κράτος)», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης