Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τί αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ για τα αποτελέσματα του exit poll

tags :
Τί αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ για τα αποτελέσματα του exit poll
Η Telegraph τονίζει πως «είναι εκπληκτικό το αποτέλεσμα αλλά κρύβει σοβαρό κίνδυνο να χάσουν οι Συντηρητικοί την πλειοψηφία τους»
Στο γεγονός πως κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την αυτοδυναμία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έδωσε το exit poll για τις βρετανικές εκλογές αλλά και στον όρο «hung parliament» στέκονται τα βρετανικά ΜΜΕ. Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν μεν προβάδισμα στην Τερέζα Μέι με 314 έδρες, οι οποίες όμως δεν είναι αρκετές, καθώς απαιτούνται 326 έδρες για αυτοδυναμία.
Η Telegraph τονίζει πως «είναι εκπληκτικό το αποτέλεσμα αλλά κρύβει σοβαρό κίνδυνο να χάσουν οι Συντηρητικοί την πλειοψηφία τους».
Ενώ εξηγεί και τον όρο «hung parliament» που μπήκε για τα καλά στη ζωή των Βρετανών και σημαίνει πως κανένα κόμμα δεν φαίνεται να εξασφαλίζει τις απαιτούμενες έδρες για το Κοινοβούλιο.
Τον ίδιο όρο «εκπληκτικό» για να χαρακτηρίσει το exit poll χρησιμοποίησε και η Daily Mail, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με αυτό η πρωθυπουργός May έχει χάσει έδρες και η Βρετανία είναι στο δρόμο  του «hung parliament».
Το ΒΒC τονίζει ότι ναι μεν σύμφωνα με το exit poll οι Συντηρητικοί είναι το μεγαλύτερο κόμμα αλλά οι εκτιμήσεις φέρνουν έκπληξη και αβεβαιότητα κάτι που μεταφράζεται και στην πτώση της στερλίνας έναντι του ευρώ.
Τέλος, από την πλευρά του το Sky News, αναφέρει σε μία προσπάθεια να εμβαθύνει στο αποτέλεσμα των πρώτων εκτιμήσεων, ότι μια προοδευτική συμμαχία θα μπορούσε να συγκεντρώσει τις ίδιες έδρες με τους Συντηρητικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης