Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά επτά εβδομάδων υποχωρεί η στερλίνα - Στα 1,2698 δολ.

Σε χαμηλά επτά εβδομάδων υποχωρεί η στερλίνα - Στα 1,2698 δολ.
Τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες στο εγχώριο νόμισμα
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων βρίσκεται η στερλίνα, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η πρωθυπουργός Theresa May απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε νέα περίοδο αναταραχής, διαταράσσοντας παράλληλα και τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:20 π.μ. το βρετανικό νόμισμα καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1,03% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,2698 δολ. ενώ νωρίτερα διαπραγματευόταν ακόμα και στα 1,2693 δολ. την χαμηλότερη τιμή που έχει καταγράψει από τις 18 Απριλίου 2017.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, η May δέχεται ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί, καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφήνοντας τη βρετανική Βουλή «μεταίωρη» μόλις δέκα μέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια αξιοσημείωτη κινητικότητα στα υπόλοιπα σημαντικά νομίσματα, όπως είναι το δολάριο, το ευρώ και το γεν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης