Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο εταιρείες ρομποτικής από την Alphabet θα αγοράσει η SoftBank - «Άλμα» 7% για τη μετοχή

Δύο εταιρείες ρομποτικής από την Alphabet θα αγοράσει η SoftBank - «Άλμα» 7% για τη μετοχή
«Η έξυπνη ρομποτική θα αποτελέσει βασικό μοχλό του επόμενου σταδίου της επανάστασης στην πληροφορική»
Τις Boston Dynamics (Η.Π.Α.) και Schaft (Ιαπωνία) αναμένεται να αγοράσει από την Alphabet, τη μητρική της Google, η SoftBank, στο πλαίσιο του «ανοίγματος» που πραγματοποιεί στον πολλά υποσχόμενο χώρο της ρομποτικής.
Βέβαια, η SoftBank δε ανακοίνωσε τους ακριβείς όρους της επικείμενης συμφωνίας ή το ποσό της εξαγοράς.
Αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης, περί τις 14:30, η μετοχή της εταιρείας στο Τόκιο κατέγραψε ράλι, βρισκόμενη μετασυνεδριακά στα 9.476 γεν (+7,43%)!
«Η έξυπνη ρομποτική θα αποτελέσει βασικό μοχλό του επόμενου σταδίου της επανάστασης  στην πληροφορική και ο Marc (Raibert) και η ομάδα του στη Boston Dynamics, είναι οι κορυφαίοι τεχνολογικοί ηγέτες σε προηγμένα δυναμικά ρομπότ», δήλωσε ο πρόεδρος του SoftBank Group, Masayoshi Son.
«Η ρομποτική, ως πεδίο, έχει μεγάλες δυνατότητες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι η Boston Dynamics και η Schaft θα συμμετέχουν στην ομάδα της SoftBank για να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην επόμενη γενιά ρομποτικής», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Alphabet στο Reuters.
Όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Μάρτιο, η SoftBank αποφάσισε να πουλήσει το 25% του μεριδίου της που κατέχει στη τεχνολογική Arm (αγοράστηκε τον Νοέμβριο 2016) έναντι 8 δισ. δολάρια.
Η βρετανική Arm ειδικεύεται στην κατασκευή μικροτσίπ.
Ο αγοραστής είναι η Vision, το τεχνολογικό fund δηλαδή που έχει ιδρύσει η ίδια η SoftBank μαζί με Σαουδάραβες επενδυτές, όπως το fund Mubadala που θα συμβάλει 15 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, ο μεγαλύτερος επενδυτής είναι κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας (Public Investment Fund), το οποίο και θα συμβάλει 45 δισ. δολάρια εκ των 100 δισ. που θα συγκεντρώσει η Vision Fund!
Η SoftBank θα συνεισφέρει 25 δισ. δολάρια, με τα 8 δισ. να καλύπτονται από την πώληση της Arm.
Η Apple αναμένεται να επενδύσει μέσα στο 2017 ένα (1) δισ. δολάρια στο τεχνολογικό fund Vision.
Το SoftBank Vision, το οποίο θα συσταθεί από τη SoftBank και τη Σαουδική Αραβία μέσα στο τρέχον έτος, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό fund στον κόσμο, με αρχικά κεφάλαια ύψους 100 δισ. δολαρίων!
Η προσφορά της Apple είναι συντριπτικά υψηλότερη από αυτή της κατασκευάστριας τσιπ Qualcomm, η οποία είχε προαναγγείλει πως θα δώσει 45 εκατ. δολάρια.
Το fund θα επικεντρωθεί κυρίως στη τεχνητή νοημοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης