Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Το Bitcoin βρίσκεται σε «φούσκα» ή έχει ακόμα περαιτέρω περιθώρια κέρδους;

tags :
Marketwatch: Το Bitcoin βρίσκεται σε «φούσκα» ή έχει ακόμα περαιτέρω περιθώρια κέρδους;
Η εκτίμηση αν το Bitcoin είναι υπερτιμημένο είναι δύσκολη καθώς δεν έχει πολλά από τα τυπικά χαρακτηριστικά που έχουν οι μετοχές
Στην τρελή πορεία που διαγράφει το ψηφιακό νόμισμα μέσα στο 2017 αναφέρεται σε ανάλυση του το Marketwatch, δίνοντας τη δική του εκτίμηση για το ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της πορείας.
Κάτι που σίγουρα θα αφήσει το στίγμα του μέσα στο 2017 στην παγκόσμια οικονομία είναι η φαινομενικά ασταμάτητη άνοδος του Bitcoin, το οποίο έχει τριπλασιαστεί φέτος και φαίνεται ότι κάνει νέα ρεκόρ μέχρι σήμερα.
Ένα τέτοιο ράλι αναπόφευκτα θέτει ερωτήματα αν το ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται σε μία φούσκα ή κι ο ευρύτερος χώρος των εικονικών νομισμάτων, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια στη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς.
Η κατάρρευση αυτού του ρεκόρ οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη συντριπτική πλειοψηφία του Bitcoin, το οποίο από μόνο του αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της αξίας του τομέα που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανάπτυξη.
Εντούτοις, ένα νέο μέτρο της αποτίμησης Bitcoin, το οποίο βασίζεται περίπου στη σχέση τιμής προς κέρδος (Ρ/Ε) που εφαρμόζεται στην αποτίμηση των μετοχών, δείχνει ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει ακόμα περιθώρια ανάπτυξης.
Η εκτίμηση αν το Bitcoin είναι υπερτιμημένο είναι δύσκολη, καθώς δεν έχει πολλά από τα τυπικά χαρακτηριστικά που έχουν οι μετοχές.
Σε αντίθεση με μία μετοχή, το Bitcoin δεν έχει ούτε παραδοσιακά έσοδα ούτε κέρδη πίσω από αυτό, αποκλείοντας στοιχεία όπως η τιμή στις πωλήσεις ή τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων.
Και επειδή δεν υποστηρίζεται από μια κεντρική τράπεζα ή μια κυβέρνηση, δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο παραδοσιακό νόμισμα.
Ένα εμπόρευμα όπως το πετρέλαιο μπορεί να μετρηθεί βάσει των αρχών της προσφοράς και της ζήτησης.
Το Bitcoin δεν έχει ισοδύναμο υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές έχουν εξελίξει αυτό που μπορεί να υπολογιστεί ως λόγος τιμής προς κέρδος για το Bitcoin, κάτι που υποδηλώνει ότι η πρόσφατη αύξηση δεν μπορεί να το έχει οδηγήσει σε φούσκα.
Ο λόγος P / E του Bitcoin εξετάζει την αξία του ψηφιακού νομίσματος στο διαδίκτυο-τον αριθμό των εκκρεμών Bitcoin πολλαπλασιασμένων επί της τιμής.
Αυτό το ποσό ανέρχεται σήμερα σε 44,69 δισ. δολάρια έναντι του ημερήσιου όγκου συναλλαγών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης