Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Έθνη: Στις 28/6 θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Ηνωμένα Έθνη: Στις 28/6 θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό
Οι Ν. Αναστασιάδης και M. Akinci, συναντήθηκαν με τον Antonio Guterres και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες
Στις 28 Ιουνίου 2017 θα συνεχισθούν στη Γενεύη οι συνομιλίες για το Κυπριακό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (9/6/2017) τα Ηνωμένα Έθνη, βάζοντας τέλος στην καθυστέρηση μιας διαδικασίας που απείλησε να «εκτροχιάσει» τα δύο χρόνια διαπραγματεύσεων.
Όπως μετέδιδε το «Reuters», οι συζητήσεις ανάμεσα στον κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akinci, έφτασαν σε αδιέξοδο τον περασμένο μήνα, εν μέσω διαφωνιών σχετικά με τις λεπτομέρειες μιας συνόδου στη Γενεύη, στην οποία θα έπαιρναν μέρος και η Βρετανία, η Τουρκία και η Ελλάδα, και η οποία θα ασχολείτο με ζητήματα ασφαλείας.
Και οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.
Και οι δύο θα ταξιδέψουν στη Γενεύη για τις διαπραγματεύσεις αργότερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Stephane Dujarric, μαζί με την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βρετανία, ως εγγυητικές δυνάμεις, και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως παρατηρητή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης