Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 61 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Tesla, έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

Στα 61 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Tesla, έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο
Για την Tesla το να ξεπεράσει τη BMW είναι σημαντικό, επειδή οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και οι μετοχές τους διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα από τις εταιρείες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα μαζικής κατανάλωσης
Άνοδο της τάξης του 1% καταγράφει σήμερα η μετοχή της Tesla σημειώνοντας νέο ρεκόρ (362 δολάρια), με την κεφαλαιοποίηση της να ανέρχεται σε 61 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την BMW και με την αύξηση αυτή έγινε η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.
Η Tesla ξεπέρασε την GM και την Ford από το ανώτατο όριο της αγοράς τον Απρίλιο του 2017, και τώρα κατέχει την 4η θέση στον κόσμο πίσω από τις Toyota, Daimler και Volkswagen.
Για την Tesla το να ξεπεράσει τη BMW είναι σημαντικό, επειδή οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και οι μετοχές τους διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα, από τις εταιρείες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα μαζικής κατανάλωσης όπως η GM.
Τα μοντέλα S και τα μοντέλα X crossover ανταγωνίζονται τους ίδιους εύπορους πελάτες της BMW που οδηγούν τη Σειρά 7 ή τα X6 crossover sports μοντέλα.
Οι μετοχές της Tesla αναρριχώνται για πέμπτη συνεχή μέρα και κατευθύνονται προς άλλη μία καταγραφή ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης