Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump στρέφεται κατώ των παράνομων μεταναστών που είχαν πάρει αναστολή απέλασης από τον Obama

Ο Trump στρέφεται κατώ των παράνομων μεταναστών που είχαν πάρει αναστολή απέλασης από τον Obama
Ο Trump υπέγραψε εκτελεστική εντολή για την ανατροπή της πολιτικής του Obama στις 25 Ιανουαρίου
Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Gilberto Velasquez, 38χρονος ζωγράφος από το Ελ Σαλβαδόρ, έλαβε νέα που του άλαλζαν τη ζωή.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αναστείλει τη δράση απέλασης εναντίον του.
Η κίνηση ήταν μέρος μιας αλλαγής πολιτικής που ξεκίνησε από τον τότε πρόεδρο Barak Obama το 2011 για να αποσύρει τις δράσεις απέλασης μεταναστών που είχαν σχηματίσει βαθιούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους οποίους η κυβέρνηση δεν θεωρούσε απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.
Αντ 'αυτού, η διοίκηση θα έδινε προτεραιότητα απέλασης στους παράνομους μετανάστες που είχαν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα.
Τον περασμένο μήνα, τα πράγματα άλλαξαν και πάλι για τον Velasquez, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες παράνομα από το 2005 και το παιδί του γεννήθηκε στις ΗΠΑ.
Ο 38χρονος Έλαβε ειδοποίηση από την κυβέρνηση ότι προχωράει εκ νέου η υπόθεση απέλασής του καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλάζει εκ νεόυ την πολιτική της στο θέμα των απελάσεων υπό τη διοίκηση του Donald Trump.
Η κυβέρνηση Trump κινήθηκε για να ανοίξει εκ νέου τις περιπτώσεις εκατοντάδων παράνομων μεταναστών οι οποίοι, όπως και ο Velasquez, είχαν πάρει αναβολή από την απέλαση, σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα και δικαστικά έγγραφα που εξετάστηκαν από το Reuters και συνεντεύξεις με δικηγόρους μετανάστευσης.
Αποτελεί ένα από τα πρώτα συγκεκριμένα παραδείγματα της καταπίεσης που υποσχέθηκε το Trump και είναι πιθανό να προκαλέσει φόβους ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που θεωρούν ότι είναι ασφαλείς από την απέλαση.
Η διοίκηση του Trump αύξησε έντονα τον αριθμό των υποθέσεων απέλασης που ζητά από τα δικαστήρια να ανοίξουν εκ νέου και οι στόχοι του φαίνεται να περιλαμβάνουν τουλάχιστον αρκετούς ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα από τότε που έκλεισαν οι υποθέσεις τους.
Μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου, οι εισαγγελείς κινήθηκαν για να ανοίξουν εκ νέου 1.329 υποθέσεις, σύμφωνα με ανάλυση της Reuters από τα στοιχεία του εκτελεστικού γραφείου της Μετανάστευσης Review ή της EOIR.
Η κυβέρνηση Obama υπέβαλε 430 παρόμοιες κινήσεις κατά την ίδια περίοδο το 2016.
Ο Trump υπέγραψε εκτελεστική εντολή για την ανατροπή της πολιτικής του Obama στις 25 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, ενώ οι εγκληματίες παραμένουν η ύψιστη προτεραιότητα για απέλαση, οποιοσδήποτε βρίσκεται στη χώρα παράνομα αποτελεί πιθανό στόχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης