Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερική ανατροπή της πολιτικής Obama απέναντι στην Κούβα σχεδιάζει ο Trump

Μερική ανατροπή της πολιτικής Obama απέναντι στην Κούβα σχεδιάζει ο Trump
Μεταξύ άλλων η πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στην Αβάνα θα περιλαμβάνει νέους κανόνες για το εμπόριο και τα ταξίδια
Μερική ανατροπή της πολιτικής του προκατόχου του Barack Obama απέναντι στην Κούβα σχεδιάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ενόψει και της επίσκεψής του στο Μαϊάμι  την επόμενη Παρασκευή (16/6) σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.
Μεταξύ άλλων η πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στην Αβάνα θα περιλαμβάνει νέους κανόνες για το εμπόριο και τα ταξίδια, έπειτα από μία συνολική αναθεώρηση στις σχέσεις των δύο χωρών και οι σχετικές εισηγήσεις θα εξεταστούν από τον Αμερικανό πρόεδρο. 
Καλύπτοντας μία προεκλογική του υπόσχεση ο Trump θα ακολουθήσει μία αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην Κούβα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αν και οι νέες πτυχές της αμερικανικής πολιτικής δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, θα αποτελούν μία μερική ανατροπή της προσέγγισης Obama, που περιελάμβανε την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών το 2014 και τη διπλωματική αντιπροσώπευση.
Μεταξύ των εξεταζόμενων επιλογών, που βρίσκονται στο τραπέζι, περιλαμβάνεται η απαγόρευση στις αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν συναλλαγές  με κουβανικές εταιρείες οι οποίες συνδέονται με τον στρατό , ο οποίος ελέγχει μεγάλο μέρος της οικονομίας του νησιού.
Επίσης θα προβλέπονται αυστηρότεροι κανόνες για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters.
Να σημειωθεί ότι, σε επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο την Παρασκευή (9/6/2017) επτά Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές προειδοποιούν ότι, η ανατροπή των πολιτικών Obama θα ωθήσει την Κούβα να γίνει ξανά εξαρτώμενη από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα.
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συναντήθηκαν  προκειμένου να συντάξουν έναν κατάλογο συστάσεων, όπως ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές.
Οι αλλαγές του Trump αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις, που αποκαταστάθηκαν το 2014, μετά  από πέντε δεκαετίες εχθρότητας, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Πάντως και στο επιτελείο  του Trump παρατηρείται διάσταση απόψεων σχετικά με την αναθεώρηση των σχέσεων με την Αβάνα, καθώς η πολιτική Obama θεωρείται πως προσέφερε ευκαιρίες στις αμερικανικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης