Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με το Κατάρ τάσσεται η Μόσχα - Επιδιώκει την αποκλιμάκωση της έντασης

tags :
Υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με το Κατάρ τάσσεται η Μόσχα - Επιδιώκει την αποκλιμάκωση της έντασης
Ο Lavrov επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα «δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών ή στις διμερείς σχέσεις τους» αλλά ταυτόχρονα δεν ικανοποιείται όταν οι σχέσεις αυτές επιδεινώνονται
Τη συνέχιση του διαλόγου με το Κατάρ επί όλων των θεμάτων, προανήγγειλε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov μετά την κλιμάκωση της έντασης των χωρών του Περσικού Κόλπου.
«Θα συνεχίσουμε τον διάλογο για όλα τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ασφαλώς, μεταξύ αυτών των θεμάτων, θα είναι και η πρόσφατη κλιμάκωση της κατάστασης στον αραβικό κόσμο», σημείωσε ο Lavrov  στη συνάντηση, που είχε σήμερα (10/6) με τον ομόλογο του από το  Κατάρ, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani
Ο Lavrov επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα «δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών ή στις διμερείς σχέσεις τους» αλλά ταυτόχρονα δεν ικανοποιείται όταν οι σχέσεις αυτές επιδεινώνονται.
Από την πλευρά του, ο Al Thani υπογράμμισε ότι όλες οι διαφωνίες στην περιοχή του Κόλπου θα πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου.
Yπογράμμισε δε ότι βασικός σκοπός της επίσκεψής του στη Μόσχα είναι να ενημερώσει τη ρωσική κυβέρνηση για τα μέτρα, που έχουν ληφθεί εναντίον του Κατάρ. 
Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και άλλες αραβικές χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις και αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Τις επόμενες ημέρες παρόμοια μέτρα σε βάρος του Κατάρ έλαβαν η Λιβύη, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος, η Μαυριτανία, η Ιορδανία και το Τζιμπουτί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης