Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την επαναπρόσληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Opel σχεδιάζει η Volkswagen

tags :
Την επαναπρόσληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Opel σχεδιάζει η Volkswagen
Ο επικεφαλής  της Opel Karl-Thomas Neumann σχεδιάζει να παραιτηθεί από την Opel, καθώς η General Motors προετοιμάζεται να πουλήσει την επιχείρηση στον γαλλικό όμιλο PSA
Την επανένταξη του διευθύνοντος συμβούλου της Opel Karl-Thomas Neumann στις τάξεις της σχεδιάζει η Volkswagen.
Ενδεχομένως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιθυμεί να τοποθετήσει τον Neumann στην ηγεσία της Audi, όπως δήλωσε μία πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters. 
Ο επικεφαλής  της Opel Karl-Thomas Neumann σχεδιάζει να παραιτηθεί από την Opel, καθώς η General Motors προετοιμάζεται να πουλήσει την επιχείρηση στον γαλλικό όμιλο PSA (Peugeot), όπως ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Χωρίς να επικαλείται τις πηγές της, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Neumann είδε την πώληση ως το ενδεδειγμένο στρατηγικό βήμα, αλλά ανησυχούσε ότι η PSA υποεκτιμά την αυξανόμενη σημασία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Οι ιθύνοντες της Volkswagen συζητούσαν ανεπίσημα με τον Neumann, ο οποίος έφυγε από την εταιρεία το 2013 για την κορυφαία θέση της Opel, προσφέροντάς του την ηγεσία της Audi.
Η Volkswagen και η Opel αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία αυτή.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, έχει κατηγορηθεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε επικοινωνιακά το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων της  Volkswagen.
Το εποπτικό συμβούλιο της κορυφαίας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέστησε σαφές στον Stadler, πως δεν θα εξαντλήσει πλήρως τη θητεία του.
Η πίεση στον Stadler αυξήθηκε μετά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών του Μονάχου και την έρευνα, που ακολούθησε τις κατηγορίες του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών σε βάρος της Audi για εξαπάτηση με τις εκπομπές ρύπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης