Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Παραμένουν τα εμπόδια για την λύση του ελληνικού χρέους και η ρήτρα ανάπτυξης

tags :
Handelsblatt: Παραμένουν τα εμπόδια για την λύση του ελληνικού χρέους και η ρήτρα ανάπτυξης
Ο Τσακαλώτος θα προτείνει, επίσης, να συνδεθεί η αποπληρωμή των δανείων με την οικονομική ανάπτυξη.....
Παραμένουν τα εμπόδια για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους αναφέρει σε δημοσίευμα της η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους στενότερους συμβούλους για να χαράξουν την διαπραγματευτική στρατηγική της Ελλάδας στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου.
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα τη Δευτέρα 12 Ιουνίου.
Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να υπάρχει μια συμφωνία στο Eurogroup.
Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Le Maire είχε προηγουμένως διερευνήσει πιθανές λύσεις στις συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών W. Schaeuble, τον επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem και τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ Pier Carlo Padoan.
Στόχος όλων αυτών των επαφών είναι να δοθεί η δόση του δανείου στην Ελλάδα.
Το δάνειο ήταν ύψους 86 δισ ευρώ ενώ το ακριβές ύψος του δανείου ακόμη δεν έχει καθοριστεί.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, γνωρίζουν, κατ 'αρχήν, ότι στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια επιχειρήματα του προηγούμενου Eurogroup όπου διαπιστώθηκε το αδιέξοδο στο χρέος.
Αυτή τη φορά ο έλληνας υπουργός οικονομικών Ε. Τσακαλώτος μπορεί να ελπίζει μόνο σε μικρές βελτιώσεις σε ορισμένα σημεία.
Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει δεσμεύσεις για τις επιχορηγήσεις της ΕΕ ώστε να τονωθεί η στάσιμη οικονομία
Ο Τσακαλώτος θα προτείνει, επίσης, να συνδεθεί η αποπληρωμή των δανείων με την οικονομική ανάπτυξη σαν ρήτρα ανάπτυξης:
Σε καλές χρόνιες με σημαντική ανάπτυξη, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει μεγαλύτερο μέρος του χρέους έναντι άλλων περιόδων  όπου η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι μικρότερη.
Η ελληνική κυβέρνηση για να μπορέσει να πάρει την δόση ψήφισε στις 9 Ιουνίου πακέτο μεταρρυθμίσεων που προβλέπει, μεταξύ άλλων, να παγώσει τις συντάξεις έως το 2022 με στόχο να εξοικονομηθούν 250 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης