Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Θα υπάρξει τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου και Λιβάνου εντός του 2017

Αναστασιάδης: Θα υπάρξει τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου και Λιβάνου εντός του 2017
Συνομιλίες με τον λιβανέζο πρόεδρο κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης τριήμερης επίσκεψής του στον Λίβανο
Μια τριμερής συνάντηση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017, όπως εξήγγειλε σήμερα (12/6/2017) ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της επίσημης τριήμερης επίσκεψής του στον Λίβανο.
Στις συνομιλίες του κύπριου προέδρου με τον πρόεδρο του Λιβάνου, Michel Aoun, οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν σε Κυπριακό, ενέργεια, διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λιβάνου.
Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν του ο λιβανέζος ομόλογός του, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Μαρωνιτών, Μπεχάρα Μπούτρος Ράι.
Κατά την παραμονή του στον Λίβανο, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει επίσης συναντήσεις με τον μέγα μουφτή, τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τον ορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας και τον πατριάρχη Αρμενίων, ενώ θα προσφωνήσει το επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Λιβάνου, το οποίο συνδιοργανώνουν τα Εμπορικά Επιμελητήρια των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι τον κύπριο πρόεδρο συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης