Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Σημαντική αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ - Ανάπτυξη με ισορροπημένους κινδύνους

tags :
Nomura: Σημαντική αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ - Ανάπτυξη με ισορροπημένους κινδύνους
Πολιτικές που θα περιορίσουν την εισροή νέων μεταναστών, που θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη, αναμένουν οι αναλυτές της Nomura από τη διακυβέρνηση Trump

Συνέχιση της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ με ισορροπημένους κινδύνους αναμένουν οι αναλυτές της Nomura.
Όπως αναφέρουν, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016, αναμένουν από το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο και τη διακυβέρνηση του Donald Trump να στηρίξουν δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης.
Αυτά τα μέτρα είναι πιθανό να περιλαμβάνουν και ήπιες μειώσεις φόρων που πιθανόν να περάσουν κάποια στιγμή στο τέλος του έτους.
«Αναμένουμε επίσης ελαφρώς υψηλότερες ομοσπονδιακές δαπάνες για την άμυνα και την υποδομή.
Δύο σετ λιγότερο συμβατικών πολιτικών - πιθανοί περιορισμοί στο εμπόριο και τη μετανάστευση - έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την ανάπτυξη», αναφέρουν οι αναλυτές της Nomura.
Παράλληλα, εκτιμούν ότι η διακυβέρνηση Trump θα επιβάλει ή θα αυξήσει τους στοχευμένους δασμούς σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει αντίποινα από άλλες χώρες (ζημιώνοντας τους εξαγωγείς).
«Αναμένουμε από τη διακυβέρνηση Trump να εφαρμόσει πολιτικές που θα περιορίσουν την εισροή νέων μεταναστών και θα αυξήσουν την εκροή των υφιστάμενων μεταναστών.
Αυτό θα μπορούσε να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, κάτι που, με τη σειρά του, θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη», αναφέρουν οι αναλυτές.
«Σε αυτό το σημείο, η αβεβαιότητα θολώνει τις προοπτικές για πολιτικές, αλλά η προκαταρκτική μας αξιολόγηση προτείνει ότι οι προτεινόμενες φορολογικές περικοπές και οι ομοσπονδιακές δαπάνες θα πρέπει να προωθήσουν την ανάπτυξη στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018 προτού οι αρνητικές επιπτώσεις της περιοριστικής εμπορικής και μεταναστευτικής πολιτικής αρχίσουν να ακούν πιέσεις στην ανάπτυξη το 2018 και μετά», προσθέτουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης