Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό έρευνα στη Γαλλία η Lafarge - Xρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους για να διατηρήσει το εργοστάσιο στη Συρία

Υπό έρευνα στη Γαλλία η Lafarge - Xρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους για να διατηρήσει το εργοστάσιο στη Συρία
Η εξέλιξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οποιοδήποτε άτομο ή εταιρεία θα προσαχθεί στη δίκη
Η Γαλλία ξεκίνησε δικαστική έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της LafargeHolcim στη Συρία, διερευνώντας την «πιθανότητα χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» που θέτει άμεσα σε κίνδυνο ουκ ολίγες ζωές.
Ο διορισμός τριών ανακριτικών δικαστών, δύο οικονομικών ειδικών και ενός ειδικευμένου στην αντιτρομοκρατία, ακολουθούν την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, τον περασμένο Οκτώβριο.
Η εξέλιξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οποιοδήποτε άτομο ή εταιρεία θα προσαχθεί στη δίκη.
Τον Απρίλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της LafargeHolcim, κ. Eric Olsen, παραιτήθηκε, όταν η εταιρεία παραδέχτηκε ότι είχε πληρώσει ένοπλες ομάδες για να κρατήσει ανοικτό το εργοστάσιο στη Jalabiy, στην πολεμική ζώνη της Συρίας.
Οι βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν γύρω από εργοστάσιο τσιμέντου στη βόρεια Συρία το 2013, είχαν εγείτει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του εργοστασίου και των εργαζομένων.
Η διοίκηση της Lafarge ανέφερε τότε ότι, ενώ η έρευνα αποκάλυψε πληρωμές σε τρίτους, δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει «με βεβαιότητα» τι κεφάλαια τελικά διατέθηκαν.
Η LafargeHolcim δήλωσε σήμερα (13 Ιουνίου 2017) ότι δεν είχε έρθει σε επαφή με τη γαλλική εισαγγελία, αλλά θα συνεργάζονταν με τις δικαστικές αρχές, εάν της είχε ζητηθεί.
Οι μετοχές της Lafarge δεν παρουσίασαν καμία σημαντική αντίδραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης