Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Η ΕΚΤ μπορεί να δεχθεί πολιτικές πιέσεις για να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική

tags :
Weidmann: Η ΕΚΤ μπορεί να δεχθεί πολιτικές πιέσεις για να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική
Ο Weidmann τάχθηκε και κατά των ευρωομολόγων
Για κίνδυνο να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις στην ΕΚΤ προκειμένου να διατηρήσει την υπερβολικά χαλαρή νομισματική της πολιτική, έκανε λόγο ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Όπως μεταδίδει το Reuters, την ώρα που «τρέχει» το πρόγραμμα των 2,3 τρισ. ευρώ για την αγορά assets, η ΕΚΤ έχει καταστεί ο μεγαλύτερος πιστωτής προς τις χώρες της Ευρωζώνης.
Οποιοσδήποτε υπαινιγμός για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενέχει το ρίσκο αύξησης των αποδόσεων, δημιουργώντας τρύπα στους εθνικούς προϋπολογισμούς.
"Στο τέλος της ημέρας, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην άσκηση πολιτικών πιέσεων στο ευρωσύστημα ώστε να διατηρηθεί η πολύ ευνοϊκή νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είναι κατάλληλο, με φόντο τη σταθερότητα των τιμών", προειδοποίησε ο Weidmann.
Σύμφωνα με τον Γερμανό τραπεζίτη, στο πλαίσιο αυτών των αγορών assets, οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική επηρεάζουν πιο άμεσα το κόστος χρηματοδότησης των κυβερνήσεων από ό,τι οι κινήσεις των επιτοκίων.
Ο Weidmann τάχθηκε και κατά των ευρωομολόγων.
«Ένα ευρωπαϊκό ασφαλές ομόλογο, που θα έχει δημιουργηθεί από μια επίσημη ευρωπαϊκή αρχή, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας θεμέλιος λίθος προς τα ευρωομόλογα, δηλαδή την αμοιβαία ευθύνη", τόνισε ο Weidmann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης