Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 10 μηνών εκ νέου το μεξικανικό πέσο, έναντι του δολαρίου

Σε υψηλό 10 μηνών εκ νέου το μεξικανικό πέσο, έναντι του δολαρίου
Το πέσο ήταν εκ των μεγάλων χαμένων κατά την προεκλογική εκστρατεία και τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του Donald Trump
Το μεξικανικό πέσο επέστρεψε εκ νέου σε υψηλό 10 μηνών σήμερα (14 Ιουνίου 2017), έναντι του αμερικανικού δολαρίου, συνεχίζοντας έτσι να ηγείται των κερδών για το 2017 ανάμεσα στα πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα παγκοσμίως.
Ειδικότερα, περί τις 15:30, η ισοτιμία πέσο/δολαρίου διαπραγματεύεται στα 18,02 (+0,1%), με τη συνολική ενίσχυση στη «μετά-Trump» εποχή να φτάνει το 15% για το νόμισμα της κεντροαμερικανικής χώρας.
Το πέσο ήταν εκ των μεγάλων χαμένων κατά την προεκλογική εκστρατεία και τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του Donald Trump, λόγω της ρητορικής προστατευτισμού (σε εμπόριο και μετανάστευση) από τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Ωστόσο, το κλίμα αντιστράφηκε στις αρχές του 2017, όταν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου μίλησαν για μια «λογική» επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής (NAFTA), προς όφελος και των δύο χωρών, αλλά και λόγω μίας σειράς αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα του Μεξικού, με στόχο την ενίσχυση του νομίσματος.
Στη συνέχεια, η νίκη του κυβερνώντος κόμματος PRI στις τοπικές εκλογές , στις αρχές Ιουνίου, οδήγησε το πέσο κατά 2,3% υψηλότερα έναντι του δολαρίου την εν λόγω εβδομάδα, με αποτέλεσμα να «σπάσει» θα πρώτη φορά τα επίπεδα «μετά-Trump» στις 6 Ιουνίου 2017, φτάνοντας ακόμη και στα 18,2 ανά δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης