Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι φιλοφρονήσεις Schaeuble σε Τσακαλώτο μετά τη... λαίλαπα Βαρουφάκη - Χάσιμο χρόνου η σύνδεση χρέους με ανάπτυξη

Οι φιλοφρονήσεις Schaeuble σε Τσακαλώτο μετά τη... λαίλαπα Βαρουφάκη - Χάσιμο χρόνου η σύνδεση χρέους με ανάπτυξη
H πλευρά του Schaeuble δεν αφήνει κανένα περιθώριο και ως προς το πλαίσιο λήψης αποφάσεων, που δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό το Eurogroup
Στις φιλοφρονήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφέρεται η Deutsche Welle.
Δεδομένου ότι ο Γερμανός υπουργός δεν φημίζεται για τις φιλοφρονήσεις του, τα εύσημα που απέδωσε στον κ. Τσακαλώτο ως «εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών και σκληρό διαπραγματευτή», εκτός από την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό του μετά τη «λαίλαπα» Βαρουφάκη, ήταν και μια επίκληση στον πολιτικό ρεαλισμό του Έλληνα ομολόγου του για τα ελάχιστα όρια κινήσεών του στην αυριανή διαπραγμάτευση.
Μάλιστα, συνεργάτες του Schaeuble θεωρούν χάσιμο χρόνου την ελληνική εμμονή στο γαλλικό σχέδιο λύσης που συνδέει τα μέτρα για το χρέος με την ανάπτυξη.
Για το Βερολίνο η «διαμεσολάβηση» Le Maire ήταν περισσότερο μια πρωτοβουλία του Γάλλου υπουργού Οικονομικών που κινήθηκε εκτός των ορίων της συμφωνίας του Eurogoup του 2016.
Όπως σημειώνουν, σύνδεση ανάπτυξης με το χρέος θα ισοδυναμούσε με έμμεση μείωση του χρέους, που απορρίπτει εμφατικά το Βερολίνο πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το 2018.
Παράλληλα, η πλευρά του Schaeuble δεν αφήνει κανένα περιθώριο και ως προς το πλαίσιο λήψης αποφάσεων, που δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό το Eurogroup.
Σε αυτή τη βάση λοιπόν, ξεκινά αύριο (15/6/2017) άλλη μια διαπραγμάτευση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο με την ελπίδα ότι θα είναι και η τελευταία.
«Η γερμανική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά λύση που θα την έβαζε στην προεκλογική περιπέτεια έγκρισής της από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Άρα επί της ουσίας, τίποτα δεν αλλάζει» μεταδίδει η Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης