Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (ιταλός ΥΠΟΙΚ): Δεν υπάρχει κίνδυνος bail-in για τις Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca

tags :
Padoan (ιταλός ΥΠΟΙΚ): Δεν υπάρχει κίνδυνος bail-in για τις Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca
Mια προληπτική ανακεφαλαιοποίηση για τις δύο τράπεζες είναι δυνατή μόνο μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan, επιβεβαίωσε σήμερα (14/6/2017) ότι δεν υπάρχει κίνδυνος bail-in για τις δύο μικρές τράπεζες του Βένετο, Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca.
Όπως μετέδιδε το «Reuters», ο Padoan διευκρίνισε ακόμη ότι μια προληπτική ανακεφαλαιοποίηση για τις δύο τράπεζες είναι δυνατή μόνο μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intesa Sanpaolo, Carlo Messina, ερωτηθείς εάν η τράπεζά του θα παρέμβει για τη διάσωση των τραπεζών του Βένετο, δήλωσε:
«Θα δούμε πώς η κατάσταση θα εξελιχθεί».
Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Salvatore Rossi, δήλωσε ότι η Ιταλία πληρώνει τα περισσότερα κάτω από τους τραπεζικούς κανόνες της Ευρώπης.
Χθες, ο ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται «κοντά σε λύση» με τις ευρωπαϊκές αρχές για την κρατική διάσωση των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca.
Οι τράπεζες της Βενετίας αποτελούν δεξαμενές δανεισμού στο βιομηχανικό βορειοανατολικό τμήμα της χώρας αλλά ταλανίζονται από τη ραγδαία αύξηση των επισφαλών δανείων.
Οι φόβοι για την επίπτωση στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ιταλίας οδήγησαν τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας να πραγματοποιήσουν συνομιλίες τελευταίας στιγμής για την κάλυψη ζημιών ύψους 1,2 δισ. ευρώ στις τράπεζες.
Σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε., οι ζημίες που υπέστησαν οι τράπεζες πρέπει να καλυφθούν με ιδιωτικά χρήματα, πριν να μπορέσει αναλάβει δράση η κυβέρνηση μέσω «προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης» ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης