Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φτηνά τη γλύτωσε η Volkswagen από την Κομισιόν για το σκάνδαλο «dieselgate»

Φτηνά τη γλύτωσε η Volkswagen από την Κομισιόν για το σκάνδαλο «dieselgate»
Δεν θα αποζημιώσει τους Ευρωπαίους ιδιοκτήτες οχημάτων της που επηρεάζονται από την εξαπάτηση της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας
Η Volkswagen θα προσφέρει μια πρόσθετη εγγύηση δύο ετών, αλλά δεν θα αποζημιώσει τους ευρωπαίους ιδιοκτήτες οχημάτων της που επηρεάζονται από την εξαπάτηση της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις δοκιμές εκπομπών, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.
Νωρίτερα μέσα στο έτος και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2017, η αμερικανική Δικαιοσύνη επέβαλε νέα «καμπάνα» 157,45 εκατ. δολαρίων στη Volkswagen, έπειτα από συμφωνία των δύο πλευρών, ανεβάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον λογαριασμό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate»).
Το ποσό θα μοιρασθεί σε 10 Πολιτείες των Η.Π.Α., ενώ ο κολοσσός είναι υποχρεωμένος να λανσάρει στην αγορά των εν λόγω περιοχών και τρία ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020.
Υπενθυμίζεται ότι άλλα 603 εκατ. δολάρια διατέθηκαν από την Volkswagen σε 44 Πολιτείες, το 2016.
Ως αποτέλεσμα, το συνολικό ποσό που έχει και θα διαθέσει η εταιρεία στη χώρα για το dieselgate, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων σε ιδιώτες, κυρώσεων από τη Δικαιοσύνη και ανάπτυξη νέων οχημάτων, αγγίζει το ιλιγγιώδες νούμερο των 25 δισ. δολαρίων.
Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των προβληματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη επαναγοραστεί ή αντικατασταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης