Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Κίνδυνος ανάπτυξης κάτω του 2% στις ΗΠΑ, καθώς καθυστερεί η ατζέντα μεταρρυθμίσεων του Trump

tags :
El-Erian: Κίνδυνος ανάπτυξης κάτω του 2% στις ΗΠΑ, καθώς καθυστερεί η ατζέντα μεταρρυθμίσεων του Trump
Όσο περισσότερο συνεχίζονται οι περισπασμοί, τόσο πιο δύσκολο είναι για το Κογκρέσο να φτάσει στην οικονομική διακυβέρνηση, προειδοποίησε ο οικονομολόγος
Η πολιτική αναταραχή στην Ουάσινγκτον αυξάνει τον κίνδυνο ο πρόεδρος Donald Trump και οι Αμερικανοί βουλευτές να μην είναι σε θέση να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, προειδοποίησε σήμερα (14/6/2017) ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE.
«Το άγνωστο είναι εάν η τεχνική εργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ως προς τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις υποδομές, θα καταφέρει ποτέ να φτάσει στο Κογκρέσο με έναν πολύ εποικοδομητικό τρόπο», δήλωσε ο El-Erian σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Bloomberg».
«Όσο περισσότερο συνεχίζονται αυτοί οι περισπασμοί, τόσο πιο δύσκολο είναι για το Κογκρέσο να φτάσει στην οικονομική διακυβέρνηση».
«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ ήπια και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να “δούμε” την οικονομία να καταγράφει ανάπτυξη κάτω του 2%», επεσήμανε ο οικονομολόγος.
Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,2% κατά το α’ τρίμηνο του 2017, έναντι 2,1% του δ’ τριμήνου του προηγούμενου έτους και 3,5% του γ’ τριμήνου.
Για το 2017, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ανάπτυξη 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης