Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρ. Κοινοβούλιο: Η Ιταλία αντιμετωπίζει μακροοικονομικές ανισορροπίες από το 2014

Ευρ. Κοινοβούλιο: Η Ιταλία αντιμετωπίζει μακροοικονομικές ανισορροπίες από το 2014
H Ιταλία παρουσίασε πρόοδο ως προς τα μερίδια εξαγωγών, το δημόσιο χρέος, τα ποσοστά ανεργίας και τα ποσοστά ανεργίας των νέων
Υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες αντιμετωπίζει από το 2014 η Ιταλία, η οποία εξήλθε από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος το 2013, όπως αναφέρει σε έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ιταλία παρουσίασε πρόοδο ως προς τα μερίδια εξαγωγών, το δημόσιο χρέος, τα ποσοστά ανεργίας και τα ποσοστά ανεργίας των νέων, αλλά δυσκολεύεται να φέρει αποτελέσματα στην αστική δικαιοσύνη, στις πρακτικές είσπραξης οφειλών και στην επιχειρηματική μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής για το 2017, η Ιταλία διαθέτει πολύ υψηλό δημόσιο χρέος που συνεπάγεται κινδύνους, σε μια οικονομία που χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη αδυναμία δυναμικής παραγωγικότητας, με υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανεργίας.


Για το 2017, οι αρχικές προτάσεις της Κομισιόν είναι οι εξής:
1. Συνέχιση της δημοσιονομικής πολιτικής σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο μεταφράζεται σε σημαντική δημοσιονομική προσπάθεια για το 2018.
Θα πρέπει να εξεταστεί η επίτευξη δημοσιονομικής πολιτικής που να συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της συνεχιζόμενης ανάκαμψης όσο και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών της χώρας.
2. Μείωση της διάρκειας των δικών στην αστική δικαιοσύνη μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης των υποθέσεων και των κανόνων που διασφαλίζουν τη διαδικαστική πειθαρχία.
Ενίσχυση της καταπολέμησης της διαφθοράς, ιδίως με την αναθεώρηση του καθεστώτος των περιορισμών.
3. Επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και εντατικοποίηση των κινήτρων για καθαρισμό και αναδιάρθρωση των ισολογισμών, ιδίως στον τομέα των τραπεζών υπό εθνική εποπτεία.
4. Με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, να ενισχυθεί το πλαίσιο συλλογικής διαπραγμάτευσης ώστε οι συλλογικές συμβάσεις να λαμβάνουν καλύτερα υπόψη τις τοπικές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης