Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gorman (CEO) Morgan Stanley: Η Σαουδική Αραβία μπορεί να είναι «μεγάλη ευκαιρία»

Gorman (CEO) Morgan Stanley: Η Σαουδική Αραβία μπορεί να είναι «μεγάλη ευκαιρία»
Καθώς η χώρα αποκάλυψε τα σχέδια της αρχικής δημόσιας προσφοράς για τον πετρελαϊκό κολοσσό Aramco και εισήγαγε το 2015 σειρά μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση ξένου κεφαλαίου
H Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να αποτελέσει μια «σημαντική ευκαιρία» για τη Morgan Stanley, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, James Gorman, καθώς η χώρα αποκάλυψε τα σχέδια της αρχικής δημόσιας προσφοράς για τον πετρελαϊκό κολοσσό Aramco, ύψους 100 δισ. δολ., και εισήγαγε το 2015 σειρά μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση ξένου κεφαλαίου.
Μιλώντας σε συνέδριο της τράπεζας στη Νέα Υόρκη, ο Gorman, δήλωσε ότι προσωπικά ξοδεύει πολύ χρόνο στη Σαουδική Αραβία, όπως και ο πρόεδρος της τράπεζας, Colm Kelleher.
Τον Μάιο, αρκετοί διευθύνοντες σύμβουλοι αμερικανικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων του Gorman, του Jamie Dimon της J.P. Morgan Chase & Co και του Michael Corbat της Citigroup, συμμετείχαν σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ στη Σαουδική Αραβία.
Η Morgan Stanley έχει ήδη παρουσία στη Σαουδική Αραβία, έχοντας δημιουργήσει ένα γραφείο στην περιοχή το 2007, ενώ και άλλες τράπεζες προσπαθούν να επεκταθούν στη χώρα.
Η Citi έλαβε άδεια από τη ρυθμιστική αρχή της Σαουδικής Αραβίας τον Απρίλιο του 2017 για τη λειτουργία υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και κεφαλαιαγορών και η Goldman Sachs Group υπέβαλε αίτηση για άδεια εκμετάλλευσης μετοχών στο βασίλειο.
Το άνοιγμα της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μέρος μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας για τη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας πέρα από το πετρέλαιο έως το 2030.
Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας άνοιξε τις δραστηριότητές του για να κατευθύνει ξένες επενδύσεις στα μέσα του 2015 και πέρυσι χαλάρωσε τους περιορισμούς στην ξένη ιδιοκτησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης