Τελευταία Νέα
Διεθνή

Capital Economics: Εκλογικό αποτέλεσμα και Brexit θα κρατήσουν την BoE μακριά από την αύξηση των επιτοκίων

Capital Economics: Εκλογικό αποτέλεσμα και Brexit θα κρατήσουν την BoE μακριά από την αύξηση των επιτοκίων
Βέβαια, τα επιτόκια δεν θα μείνουν σε ιστορικά χαμηλά μέχρι το 2020, όπως προεξοφλούν οι αγορές, αλλά θα έχουν μεταβληθεί λίγο νωρίτερα
Οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ε.Ε. αλλά και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που γέμισε με πολιτική αβεβαιότητα το Ηνωμένο Βασίλειο, θα κρατήσουν την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) μακριά από τη νομισματική σύσφιξη τα επόμενα χρόνια, εκτιμά ο αναλυτής της Capital Economics, Paul Hollingsworth.
Βέβαια, υπογραμμίζει πως τα επιτόκια δεν θα μείνουν σε ιστορικά χαμηλά μέχρι το 2020, όπως προεξοφλούν οι αγορές, αλλά θα έχουν μεταβληθεί λίγο νωρίτερα.
«Ορισμένα μέλη (της Τράπεζας) σίγουρα θέλουν να περιμένουν να δουν πώς τελικά θα επιλυθεί η σημερινή πολιτική κατάσταση και εάν αυτή η αβεβαιότητα έχει αντίκτυπο στην οικονομία.
Αυτοί οι παράγοντες υποδηλώνουν ότι η αύξηση των επιτοκίων μέσα στους επόμενους μήνες παραμένει απίθανη.
Ωστόσο, δεδομένων ότι η οικονομία έχει αντιμετωπίσει σχετικά καλά την πολιτική αβεβαιότητα στο πρόσφατο παρελθόν και η κυβέρνηση ενδέχεται να ανακουφίσει τους πολίτες από την λιτότητα, η σημερινή απόφαση και τα πρακτικά υποστηρίζουν την άποψή μας ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα είναι πολύ νωρίτερα από τον Απρίλιο 2020», αναφέρει.
Νωρίτερα, η BoE διατήρησε αμετάβλητα στο 0,25% τα επιτόκια, ωστόσο τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου εμφανίστηκαν διχασμένα.
Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς τρία μέλη τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 0,25%.
Η απόφαση για αμετάβλητα επιτόκια ελήφθη με πλειοψηφία 5-3, ενώ είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα της Αγγλίας έφτασε τόσο κοντά σε αύξηση, από τον Μάιο του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης