Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Nestle εξετάζει πιθανή πώληση των εταιρειών ζαχαροπλαστικής της στις ΗΠΑ

tags :
H Nestle εξετάζει πιθανή πώληση των εταιρειών ζαχαροπλαστικής της στις ΗΠΑ
Η Nestle έχει αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά των ΗΠΑ από αντιπάλους όπως η Hershey and Mondelez η εταιρεία πίσω από τα μπισκότα Oreo και τη σοκολάτα Cadbury
Η ελβετική Nestle ανακοίνωσε ότι πολύ πιθανόν να πουλήσει τις επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής στις ΗΠΑ, μερικές από τις οποίες είναι η Butterfinger και η Crunch, οι οποίες σημείωσαν πωλήσεις ύψους 900 εκατ. δολαρίων το 2016.
Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο, ανακοίνωσε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ότι εξετάζει «στρατηγικές επιλογές» για την επιχείρηση, αφού δεν κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς και την αύξηση της κερδοφορίας.
«Αντί να κάνει τις επενδύσεις που απαιτούνται για να καταστεί ηγέτης στην ζαχαροπλαστική στις ΗΠΑ, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικεντρωθεί σε άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε εκπρόσωπος της Nestle.
Η αναθεώρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.
Η Nestle έχει αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά των ΗΠΑ από αντιπάλους όπως η Hershey and Mondelez η εταιρεία πίσω από τα μπισκότα Oreo, και τη σοκολάτα Cadbury.
Η εταιρεία είναι μόλις τέταρτη από πλευράς μεριδίου αγορά και οι πωλήσεις συρρικνώνονται, καθώς πιέζονται από άλλους παίκτες που κυριαρχούν στα σύγχρονα κανάλια λιανικής.
Εκτιμάται ότι από την πώληση η εταιρεία θα αποκομίσει περίπου 2 δισ. δολάρια.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Nestlé το 2016 ήταν περίπου 9 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης