Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Καλύτερες οι αποδόσεις των μεξικανικών μετοχών από τις ρωσικές, καθώς ανατρέπεται το «Trump Trade»

tags :
Bloomberg: Καλύτερες οι αποδόσεις των μεξικανικών μετοχών από τις ρωσικές, καθώς ανατρέπεται το «Trump Trade»
Για πρώτη φορά μετά τη νίκη Trump, ο δείκτης iShares MSCI Russia Capped ETF καταγράφει καλύτερες αποδόσεις από τον iShares MSCI Mexico Capped ETF 
Το διάσημο «Trump Trade», δηλαδή η ταυτόχρονη άνοδος των αμερικανικών μετοχών, των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου μετά τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, δείχνει να έχει αντιστραφεί εξ ολοκλήρου.
Για πρώτη φορά μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο δείκτης iShares MSCI Russia Capped ETF (ERUS) καταγράφει καλύτερες αποδόσεις από τον iShares MSCI Mexico Capped ETF (EWW), βάζοντας τέρμα σε μια υπεραπόδοση που ξεπέρασε το 40% στις αρχές του Ιανουαρίου 2017.
Ο EWW ενισχύεται κατά 2,6% από τις 8 Νοεμβρίου του 2016, ενώ ο ERUS υποχωρεί κατά 1%.
Ο Trump συχνά επέκρινε το Μεξικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ειδικά σε θέματα εμπορίου.
Η κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ ήταν η υπ’ αριθμόν 1 υπόσχεσή του.
Αντίθετα, ήταν πιο φιλικός απέναντι στη Ρωσία, λέγοντας ως ότι «μόνο ηλίθιοι άνθρωποι ή ανόητοι» δεν θα ήθελαν οι ΗΠΑ να έχουν μια καλή σχέση με αυτή τη χώρα.
Από την ανάληψη καθηκόντων του, οι ειδησεογραφικές αναφορές στις έρευνες σχετικά με τους δεσμούς των υπευθύνων της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία κατέστησαν δύσκολη, σύμφωνα με τον Trump, την επίτευξη συμφωνιών με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μια ανανεωμένη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα που δεν παρατηρήθηκαν από τον Νοέμβριο και η ψηφοφορία της Γερουσίας των ΗΠΑ για ενδεχόμενη επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία έχουν επίσης βαρύνει σημαντικά τις μετοχές της χώρας.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Trump δεν έχει ακόμη επιδείξει σημαντικές προστατευτικές ενέργειες κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ, ανακουφίζοντας την πίεση στα χρηματοπιστωτικά assets του Μεξικού.
Σε ό,τι μπορεί να είναι η καλύτερη απεικόνιση του διάσημου «sell the news» στο πρόσφατο παρελθόν, το μεξικανικό πέσο διολίσθησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου την ημέρα πριν ορκιστεί ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης