Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταργούνται και επίσημα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις εντός της ΕΕ, υπαρκτές ακόμα οι παγίδες

tags :
Καταργούνται και επίσημα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις εντός της ΕΕ, υπαρκτές ακόμα οι παγίδες
Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να τηλεφωνούν και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κατά την παραμονή τους σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ χωρίς να χρεώνονται περισσότερο από ότι στη χώρα προέλευσής τους
Από σήμερα 15 Ιουνίου 2017 και επίσημα παύουν να ισχύουν τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις εντός των χωρών της ΕΕ όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Oμοσπονδιακού Κέντρου Καταναλωτών στις Βρυξέλλες Isabelle Buscke, όμως προειδοποιεί ότι «οι καταναλωτές πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων».
Σύμφωνα με την νέα ευρωπαϊκή ρύθμιση για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής (roaming), οι ταξιδιώτες θα μπορούν να τηλεφωνούν και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κατά την παραμονή τους σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ χωρίς να χρεώνονται περισσότερο από ότι στη χώρα προέλευσής τους.
Το παράδοξο ωστόσο που προκύπτει από την αυτή την αλλαγή είναι ότι υπάρχουν ακόμη διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα βάσει των εκάστοτε συμβολαίων.
Όταν κάποιος που έχει γερμανικό συμβόλαιο τηλεφωνήσει από τη Γερμανία στην Ισπανία ή στην Αθήνα, κάτω από τις νέες συνθήκες που θα επικρατούν στο εξής θα χρεωθεί περισσότερο από ό,τι εάν θα τηλεφωνούσε με τον ίδιο αριθμό από την Ισπανία ή την Αθήνα προς οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.
Η νέα ευρωπαϊκή ρύθμιση περιέχει επίσης και εξαιρέσεις.
Έτσι δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις περιαγωγής για κλήσεις που γίνονται από κρουαζιερόπλοια.
Παραμένουν ακριβές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης