Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα έρθουν σύντομα κάποια «πολύ καλά» νούμερα για το αμερικανικό ΑΕΠ

tags :
Trump: Θα έρθουν σύντομα κάποια «πολύ καλά» νούμερα για το αμερικανικό ΑΕΠ
Μεγάλες προσδοκίες για σημαντική ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης στο β’ τρίμηνο του 2017
«Κάποια πολύ καλά νούμερα» θα έρθουν σύντομα για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (15/6/2017) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Όπως σχολιάζει το «Bloomberg», ενώ ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για διευκρίνιση των σχολίων του Trump, υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τους αναλυτές ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2017 θα ανακάμψει μετά από την επιβράδυνση του α’ τριμήνου.
Ο ρυθμός αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ συρρικνώθηκε νωρίτερα φέτος, δεχόμενος πιέσεις από προσωρινά στοιχεία, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Bloomberg News νωρίτερα αυτόν τον μήνα αναμένουν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα επεκταθεί με ετήσιο ρυθμό 2,4% στο β’ τρίμηνο του 2017.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης, θα είναι διπλάσιος από το 1,2% που καταγράφηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου και άνω του μέσου όρου 2,1% από τότε που έληξε η ύφεση, το 2009.
«Νομίζω ότι κάποια πολύ καλά νούμερα θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον, όσον αφορά στο ΑΕΠ», δήλωσε ο Trump σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.
Την περασμένη Τρίτη έκανε παρόμοιες παρατηρήσεις:
«Όταν ανακοινωθούν οι αριθμοί, οι αριθμοί του ΑΕΠ, νομίζω ότι θα είναι καταπληκτικά καλοί, βασισμένοι σε όλα τα γεγονότα που ακούμε και βασισμένα στον ενθουσιασμό των επιχειρήσεων, γιατί τα πηγαίνουν καλά.
Και μόλις ξεκινήσαμε», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης