Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 80 εκατ. λίρες οι ζημιές της British Airways από το λάθος στο σύστημα πληροφορικής το Μάιο 2017

tags :
Στα 80 εκατ. λίρες οι ζημιές της British Airways από το λάθος στο σύστημα πληροφορικής το Μάιο 2017
Τουλάχιστον 75.000 ταξιδιώτες βρέθηκαν καθηλωμένοι στο έδαφος για πάνω από τρεις ημέρες από τις 27 Μαΐου 2017 στη Μεγάλη Βρετανία, όταν το σύστημα πληροφορικής κατέρρευσε
H ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, η IAG, ανακοίνωσε πως η διακοπή ρεύματος που οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων τον προηγούμενο μήνα, θα κοστίσει πιθανότατα περίπου 80 εκατ. λίρες, από την απώλεια εσόδων, τα έξοδα διαμονής των επιβατών, αλλά και το κόστος των επιπλέον πτήσεων που χρειάστηκαν για να φτάσουν οι ταξιδιώτες στον προορισμό τους.
Ο αριθμός αυτός βασίζεται σε αρχική αξιολόγηση και η IAG θα ενημερώσει για το ακριβές ποσό, εν ευθέτω χρόνω, όπως δήλωσε κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ο Willie Walsh, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.
«Ήταν μια φοβερή εμπειρία για πολλούς από τους πελάτες μας και είμαστε πραγματικά λυπημένοι,» δήλωσε ο Walsh, προσθέτοντας ότι «οι επιβάτες της BA θα αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό.»
Τουλάχιστον 75.000 ταξιδιώτες βρέθηκαν καθηλωμένοι στο έδαφος για πάνω από τρεις ημέρες από τις 27 Μαΐου 2017 στη Μεγάλη Βρετανία, όταν το σύστημα πληροφορικής κατέρρευσε.
Ο Walsh έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το λάθος φαίνεται να έχει συμβεί μετά από αποσύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, σε ένα κέντρο δεδομένων κοντά στο Heathrow του Λονδίνου.
Η Citigroup είχε εκτιμήσει το κόστος της διακοπής στα 100 εκατομμύρια ευρώ (87 εκατ. λίρες), που μεταφράζεται σε 40 εκατ. ευρώ από απώλεια εσόδων και 60 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις των πελατών.
Η BA υπέστη ένα ακόμη πλήγμα την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2107, όταν αποτυχία στο σύστημα αποσκευών στο Heathrow, ανάγκασε χιλιάδες επιβάτες να φύγουν χωρίς να ελέγξουν τις αποσκευές τους κατά τη διάρκεια της αιχμής το πρωί, σε δύο ακροδέκτες που χρησιμοποιούνται από τον αερομεταφορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης