Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Προσφυγικό και μεταναστευτικό, η απόλυτη «μπίζνα» για τη Western Union

Bloomberg: Προσφυγικό και μεταναστευτικό, η απόλυτη «μπίζνα» για τη Western Union
Η Western Union είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς χρημάτων στον κόσμο (με εξαίρεση τις τράπεζες), με κατά μέσο όροι 31 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο
Κάθε άλλο παρά αρνητικά έχει επιδράσει στη Western Union η προσφυγική –και μεταναστευτική– κρίση που πλήττει (και) την Ευρώπη από τις πολεμικές συρράξεις στη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρει σε σχετικό του εκτενές αφιέρωμα το Bloomberg.
Η Western Union είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς χρημάτων στον κόσμο (με εξαίρεση τις τράπεζες), με κατά μέσο όροι 31 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.
Όπως παρατηρεί το πρακτορείο, επικαλούμενο στοιχεία που έχουν δοθεί και από αξιωματούχους της γιγαντιαίας εταιρείας, οι δραστηριότητες αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά το 2014, καθώς ουκ ολίγοι –συγγενείς, φίλοι κλπ– έστειλαν και στέλνουν χρήματα σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε Ελλάδα, Ιορδανία, Τουρκία.
Οι χώρες αποστολής είναι Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες και οικονομικά αναπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης.
Την εποχή εκείνη ο Κωνσταντίνος Βαρβίας άρχισε να λαμβάνει απεγνωσμένες κλήσεις στο γραφείο του στην Αθήνα.
Ο κ. Βαρβίας διαχειρίζεται περισσότερους από 1.000 μετρητές μεταφοράς χρημάτων Western Union, στην Αθήνα, ως πράκτορας της εταιρείας.
Όπως δηλώνει στο Bloomberg, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οργανώσεις βοήθειας και πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά ρωτούσαν πού θα βρουν τα μηχανήματα της Western Union.
Η εταιρεία διαθέτει 550.000 καταστήματα λιανικής πώλησης παγκοσμίως, περισσότερα εκ των οποίων δεν τα διαχειρίζεται η ίδια, αλλά πράκτορες που συνάπτουν συμφωνία με αυτή.
Τα τέλη για την κάθε συναλλαγή διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
Για παράδειγμα, στις Η.Π.Α. κοστίζει 8 δολάρια να στείλεις 200 δολάρια σε μετρητά στο Ελ Σαλβαδόρ, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνεις 42 δολάρια για να στείλεις 500 δολάρια στη Μπουρκίνα Φάσο.

Φωτογραφικό αφιέρωμα του Bloomberg: 










www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης