Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble για Ελλάδα: Βρισκόμαστε στον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης – Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι

Schaeuble για Ελλάδα: Βρισκόμαστε στον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης – Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι
«Τελικά έχει θετική επίπτωση για την Ελλάδα, διότι βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο και αν τον συνεχίσει, τότε θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι»
«Βρισκόμαστε και στην Ελλάδα στον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και αυτό συνετέλεσε στο να κλείσουμε την αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος επιτυχώς», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την μεγάλης διάρκειας διαπραγμάτευση δύσκολη.
«Τελικά έχει θετική επίπτωση για την Ελλάδα, διότι βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο και αν τον συνεχίσει, τότε θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι», σχολίασε, απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο Λουξεμβούργο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin.
Ο κ. Schaeuble τόνισε πως ο στόχος του προγράμματος είναι στα μέσα της επόμενης χρονιάς να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στις αγορές, επισημαίνοντας ότι «εάν επιτύχει, πράγμα για το οποίο συνηγορούν πολλά ότι μπορεί να συμβεί, τότε είμαστε σε καλό δρόμο».
Παραδέχθηκε δε ότι «ζητάμε από τους πολίτες στην Ελλάδα πολλά», προσθέτοντας ότι «το ερώτημα είναι πώς θα βρει η Ελλάδα το δρόμο της, πώς θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, για να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια» και σημείωσε πως αυτό «είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένα θέμα εθνικής κυριαρχίας, όπως επίσης είναι θέμα του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικής κυβέρνησης».
Προσερχόμενος, νωρίτερα, στη συνεδρίαση, είχε πει πως «ευελπιστούμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα».
Όπως τόνισε το πακέτο των μεταρρυθμίσεων για το οποίο έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, είναι αρκετά φιλόδοξο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης