Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αποσύρονται Fortress, Elliott από την εξαγορά «κόκκινων» δανείων της Monte dei Paschi

Reuters: Αποσύρονται Fortress, Elliott από την εξαγορά «κόκκινων» δανείων της Monte dei Paschi
Δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί συμφωνία για τους όρους πώλησης
Τα επενδυτικά κεφάλαια Fortress και Elliott αποχώρησαν από τις συνομιλίες για την εξαγορά των «κόκκινων» δανείων της Monte dei Paschi di Siena, όπως μετέδιδε το «Reuters», επικαλούμενο τρεις ξεχωριστές πηγές, πλήττοντας τα σχέδια για τη διασφάλιση μιας κρατικής διάσωσης για την προβληματική ιταλική τράπεζα.
Η Fortress και η Elliott, μαζί με το ταμείο διάσωσης του τραπεζικού κλάδου της Ιταλίας Atlante, διαπραγματεύονταν να αγοράσουν επισφαλή δάνεια συνολικής ονομαστικής αξίας 26 δισ. ευρώ από τη Monte dei Paschi, την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας και την παλαιότερη του κόσμου.
Ωστόσο, οι πηγές του «Reuters» δήλωσαν ότι η Fortress και η Elliott έχουν αποχωρήσει από τις συνομιλίες, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί συμφωνία για τους όρους πώλησης.
Σύμφωνα με τις πηγές, η Atlante σκέφτεται να ασκήσει πίεση ως μοναδικός αγοραστής.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στην Ιταλία ένα προκαταρκτικό «πράσινο φως» για τη διάσωση της Monte dei Paschi.
Αλλά η τράπεζα χρειάζεται πρώτα μια δεσμευτική δέσμευση από τους ιδιώτες αγοραστές ότι θα αναλάβουν τα 26 δισ. ευρώ σε επισφαλή δάνεια, πρόσθεσαν οι πηγές.
Η Monte dei Paschi είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαΐου ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Atlante για την πώληση «κόκκινων» δανείων», προκειμένου να μπορέσει να λάβει κρατική χρηματοδότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης