Τελευταία Νέα
Διεθνή

Karas (Αυστριακός ευρωβουλευτής): Εφικτή η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις

Karas (Αυστριακός ευρωβουλευτής): Εφικτή η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις
Όπως είπε, η συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup αποτελεί «σημαντικό βήμα, για να βοηθήσουμε το πιο αδύναμο μέλος του ευρώ να σταθεί μόνιμα στα πόδια του»
«Εφικτή» χαρακτηρίζει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Othmar Karas, σημειώνοντας ωστόσο πως, για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρέπει να γίνουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.
Όπως είπε ο ευρωβουλευτής, η συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup αποτελεί «σημαντικό βήμα, για να βοηθήσουμε το πιο αδύναμο μέλος του ευρώ να σταθεί μόνιμα στα πόδια του».
Ο κ. Karas είχε διατελέσει στο παρελθόν επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ είχε τεθεί επικεφαλής της ομάδας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία είχε αναλάβει στις αρχές του 2014 τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του έργου της Τρόικα σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία.
«Είναι ευχάριστο και αναγκαίο το ό,τι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει μαζί μας το δρόμο για τη διάσωση της Ελλάδας.
Τώρα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει με συνέπεια περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα η συζήτηση για τις ελαφρύνσεις του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Κατά την άποψη του Αυστριακού αξιωματούχου, «κατόπιν θα μπορούσαν. η εκ νέου επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής των δανείων και μία πρόσθετη μείωση των επιτοκίων, να ελαφρύνουν το βάρος του χρέους που σηκώνουν στους ώμους τους οι Έλληνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης