Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέος γύρος συνομιλιών για τη Συρία θα αρχίσει στις 10 Ιουλίου στη Γενεύη

Reuters: Νέος γύρος συνομιλιών για τη Συρία θα αρχίσει στις 10 Ιουλίου στη Γενεύη
Πολλά θα εξαρτηθούν και από το αν θα φέρουν αποτελέσματα οι ζώνες αποκλιμάκωσης που θα δημιουργηθούν στη Συρία
Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura θέλει να αρχίσει έναν νέο γύρο συνομιλιών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στις 10 Ιουλίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Aπό το 2016 και μετά έχουν γίνει αρκετοί γύροι διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση του Bashar al - Assad και τους αντάρτες της αντιπολίτευσης.
Ο De Mistura θέλει να ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσει έναν έβδομο γύρο συνομιλιών για τη Συρία στη Γενεύη, όπου οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων πλευρών θα φτάσουν στις 9 Ιουλίου και οι συζητήσεις θα γίνουν την επομένη 10/7.
Ο στόχος του είναι να διεξαχθούν και στη συνέχεια κι άλλοι γύροι συνομιλιών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ο De Mistura είπε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι η διεξαγωγή αυτών των συνομιλιών θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα συντελεστεί στη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία, όπου τα τελευταία έξι χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 400 χιλιάδες άνθρωποι από τις συγκρούσεις.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε την Τρίτη 13/6 ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στη χώρα του, την Τουρκία και το Ιράν για τις ζώνες αποκλιμάκωσης θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα στις αρχές Ιουλίου 2017.
Η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν τον Assad ενάντια στους αντάρτες που έχουν από την πλευρά τους συμμάχους τις δυτικές χώρες, ενώ και οι δύο πλευρές αντιμάχονται το ISIS με τη βοήθεια και της Σαουδικής Αραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης