Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Nέα συνάντηση της May με θύματα της πυρκαγιάς, αυτή τη φορά στην Downing Street

Skynews: Nέα συνάντηση της May με θύματα της πυρκαγιάς, αυτή τη φορά στην Downing Street
Η συνάντησή τους κράτησε 2,5 ώρες και της ανέφεραν τα αιτήματά τους και τι περιμένουν από εδώ και πέρα
Θύματα από το καμένο κτίριο του Λονδίνου συνάντησαν την Theresa May στην Downing Street, όπως αναφέρει το Skynews.
Ήταν η δεύτερη συνάντηση της πρωθυπουργού με ανθρώπους που γλίτωσαν από την πυρκαγιά, για την οποία είπε ότι ξεπερνάει ό,τι έχει συναντήσει στην καριέρα της η επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Η Μay επικρίθηκε σφοδρά επειδή δεν πήγε να μιλήσει με τα θύματα μέχρι την Παρασκευή 16/6 και οι εξαγριωμένοι κάτοικοι της είπαν ότι είναι "δειλή" και "ντροπή σου" κατά την επίσκεψή της σε επιζώντες σε μία εκκλησία του δυτικού Λονδίνου.
Τη στιγμή που οι ένοικοι και οι εθελοντές περνούσαν την πύλη της Downing Street διαδηλωτές φώναζαν άγρια συνθήματα και κρατούσαν άσπρα πλακάτ με μηνύματα αλληλεγγύης.
Η ομάδα των ενοίκων έφτασε μαζί με τον επίσκοπο του Κένσιγκτον Graham Tomlin.
Σε μία σύντομη δήλωση μετά τη συνάντηση, εκπρόσωπος των ενοίκων ανέφερε "ότι μιλήσαμε για 2,5 ώρες με την πρωθυπουργό για τα αιτήματά μας και για το τι περιμένουμε".
Η συνάντησή τους έγινε μετά από μία σύσκεψη στην οποία προήδρευσε η May, με την κυβερνητική ομάδα να συντονίζει την άμεση ανταπόκρισή της στο περιστατικό, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι 58 άνθρωποι που αγνοούνται ακόμα, θεωρούνται νεκροί.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadik Khan είπε ότι μίλησε στη σύσκεψη, ζητώντας να ξεκαθαρίσει πώς θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υποστήριξης όσοι επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά.
Ζήτησε επίσης να επισπευτούν οι διαδικασίες στέγασης των ενοίκων και πίεσε τη May να διασφαλίσει ότι τα συνεργεία αποκατάστασης έχουν ό,τι χρειάζονται.
Η May ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 5 εκ. στερλίνες για την άμεση ανακούφιση των θυμάτων και ότι οι ένοικοι θα εγκατασταθούν σε άλλα σπίτια το πολύ μέσα σε τρεις εβδομάδες.
Επίσης οι νέες τους κατοικίες θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτή που έμεναν και κάηκε.
Θα καλυφθεί επίσης το κόστος της προσωρινής τους διαμονής, μέχρι να πάνε στα νέα τους σπίτια, αλλά και τα όποια έξοδα έχουν, όπως για παράδειγμα για τις μετακινήσεις των παιδιών τους στα σχολεία.
Εκπρόσωπος της Downing Street ανέφερε ότι η May στέλνει και τις ευχές της στη βασίλισσα Ελισάβετ που γιόρτασε τα 91α γενέθλιά της με ένα μήνυμα για να μην υπάρξει διχασμός στον βρετανικό λαό μετά τα τρία τρομοκρατικά χτυπήματα και την πυρκαγιά στο Κένσινγκτον.
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης