Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνονται οι διεργασίες για το Κυπριακό - Η διάσκεψη της Γενεύης είναι το «τέλος του παιχνιδιού»

tags :
Εντείνονται οι διεργασίες για το Κυπριακό - Η διάσκεψη της Γενεύης είναι το «τέλος του παιχνιδιού»
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ έρχεται την Τρίτη 20/6/2017 στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά
Ως το «τέλος του παιχνιδιού» για το Κυπριακό περιέγραψε τη διάσκεψη της Γενεύης ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Espen Barth Eide.
Στόχος των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Ελβετία είναι η επίλυση των εκκρεμούντων θεμάτων, τόνισε ο Eide μιλώντας σε εκδήλωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.  
Εν όψει της διάσκεψης εντείνονται και οι διπλωματικές διεργασίες για το Κυπριακό.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ έρχεται την Τρίτη 20/6/2017 στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ το έγγραφο που ετοιμάζει για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις αναμένεται να δοθεί ως προσχέδιο στις πλευρές μέχρι την Τετάρτη (21/6), για σχόλια.
Πέραν της συνάντησης των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην Αθήνα τη Δευτέρα (19/6), την ίδια ημέρα θα συναντηθεί στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προκειμένου να συζητήσει τα της διάσκεψης με τον Βρετανό ομόλογό του, Boris Johnson.
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσουν τις εξελίξεις και τους χειρισμούς την Πέμπτη (22/6), σε συνάντηση τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Στις Βρυξέλλες, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May, ενώ την Τετάρτη (21/6) θα συζητήσει τις εξελίξεις και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Εν τω μεταξύ, η Βρετανία επανέλαβε την πρόθεσή της να παραδώσει τμήμα του εδάφους των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, με στόχο να διευκολύνει συμφωνία στο εδαφικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης