Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Συνελήφθη ένας ύποπτος για την επίθεση σε Γαλλίδα υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές

Le Monde: Συνελήφθη ένας ύποπτος για την επίθεση σε Γαλλίδα υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές
Ο φερόμενος ως δράστης παρουσιάστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και λέγεται ότι υποστήριζε πολιτικό αντίπαλο της Nathalie Kosciusko - Morizet, που είναι υποψήφια με τους Ρεπουμπλικάνους στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας
Ένας ύποπτος συνελήφθη το Σάββατο 17/6 για την επίθεση που έγινε την Πέμπτη 16/6 στο Παρίσι στη Nathalie Kosciusko - Morizet, που είναι υποψήφια με τους Ρεπουμπλικάνους στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας, όπως μεταδίδει η Le Monde.
Tην παραμονή του δεύτερου γύρου, λοιπόν, ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση "για ηθελημένες πράξεις βίας ενάντια σε πρόσωπο που βρισκόταν σε δημόσια αποστολή" (η Morizet έκανε προεκλογική συγκέντρωση όταν δέχτηκε την επίθεση).
Μετά την επίθεση στην πρώην υπουργό που βρισκόταν σε μία αγορά στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού, παρουσία δημοσιογράφων, ο άνδρας τράπηκε σε φυγή, πηγαίνοντας προς το πιο κοντινό σταθμό του μετρό.
Η φωτογραφία του, όμως, στα ΜΜΕ, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας του Παρισιού.
Ο δράστης που έχει γεννηθεί το 1962, παρουσιάστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα το Σάββατο 17/6 το πρωί, ανταποκρινόμενος στις έρευνες, καθώς αναγνωρίστηκε μετά από μαρτυρίες και χάρη στην εκμετάλλευση των καμερών ασφαλείας.
Πρόκειται για τον Vincent Debraize, που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και είναι ανεπίσημα δήμαρχος μίας μικρής κοινότητας 40 ατόμων.
Οι κάτοικοι είπαν ότι δεν ήταν επιθετικός, διαχειριζόταν καλά την κοινότητα και υπερασπιζόταν τους ανθρώπους.
Το 2014 μετά από ένα αιματηρό περιστατικό στην κοινότητα, είχε καλέσει τον υπουργό Εσωτερικών Bernard Cazeneuve μέσω ενός άρθρου να αλλάξει ριζικά την ασφάλεια στη Γαλλία.
Ο Debraize ήταν υπέρ της υποψηφιότητας του Henri Guaino, ο οποίος κατέβηκε κόντρα στην Nathalie Kosciusko Morizet σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές στο δεύτερο διαμέρισμα του Παρισιού.
Η Morizet έχει προκριθεί στον δεύτερο γύρο, αλλά είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι στον υποψήφιο του κόμματος του Macron, Gilles Le Gendre.
H ίδια πήγε και πάλι το νοσοκομείο για να υποβληθεί σε συμπληρωματικές εξετάσεις.
Ο πρωθυπουργός Εdouarde Philippe την επισκέφτηκε μέσα στην ημέρα.
"Είμαι καλύτερα, θέλω ακόμα λίγο καιρό για να αναρρώσω" είχε δηλώσει η Kosciusco Morizet την επομένη της επίθεσης που δέχτηκε.
Αυτό συνέβη την Παρασκευή 16/6 το μεσημέρι, όταν πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο που έγινε η επίθεση, καταδικάζοντας το γεγονός και διαδηλώνοντας κατά της βίας στην πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης