Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt στη Welt: Ο δρόμος είναι ανοικτός εάν οι Βρετανοί αλλάξουν γνώμη για το Brexit

Verhofstadt στη Welt: Ο δρόμος είναι ανοικτός εάν οι Βρετανοί αλλάξουν γνώμη για το Brexit
Ο βέλγος πολιτικός ζήτησε από τη Βρετανία να εγγυηθεί τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών έως το τέλος των διαπραγματεύσεων το 2019
Επιμένουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις δηλώσεις περί παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
O Guy Verhofstadt, επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, τόνισε ότι «ο δρόμος είναι ανοικτός στους Βρετανούς να αλλάξουν γνώμη και να ξαναγίνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σε συνέντευξή του στην γερμανική Die Welt υπογράμμισε ότι στην περίπτωση αυτή «δεν θα υπάρξουν πλέον για τους Βρετανούς ειδικές ρυθμίσεις ή εκπτώσεις».
Λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, οι οποίες ξεκινούν αύριο Δευτέρα (19/6), ο βέλγος πολιτικός ζήτησε από τη Βρετανία να εγγυηθεί τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στη χώρα έως το τέλος των διαπραγματεύσεων το 2019.
Ο Verhofstadt, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Βρετανός διαπραγματευτής David Davis επιθυμεί να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα του μόνο μέχρι τις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία:
«Όσο καιρό οι Βρετανοί είναι ακόμα μέλη της ΕΕ δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα δικαιώματά των Ευρωπαίων πολιτών στην Μ. Βρετανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης