Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις από μία χώρα που από το 1974 μολύνει το έδαφος της

Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις από μία χώρα που από το 1974 μολύνει το έδαφος της
Τα θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων, στρατευμάτων και εδαφικών αναπροσαρμογών εξαρτώνται από τη βούληση της Τουρκίας
«Tα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων είναι καθοριστικά για την επίλυση του Κυπριακού για το λόγο αυτό η Διάσκεψη στην Ελβετία δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει με αυτά» τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως διευκρίνισε «είναι η ώρα της Τουρκίας να αποφασίσει ποια οδό θα ακολουθήσει»..
Μιλώντας στο μνημόσυνο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι τόσο για τα θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και στρατευμάτων, όσο και για τα θέματα των εδαφικών αναπροσαρμογών, όλα εξαρτώνται από τη βούληση της Τουρκίας.
«Η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ιδίως από μία χώρα η οποία από το 1974 μολύνει και κατέχει έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
«Θέλω να καθησυχάσω τον λαό ότι γνωρίζω τις γραμμές και τα περιθώρια, όπως επίσης γνωρίζω και την ανάγκη διασφάλισης υλοποίησης όσων θα συμφωνηθούν», είπε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις, αλλά και προτροπές ως προς τι πρέπει να πράξει, από την αντιπολίτευση.
Ερωτηθείς εάν την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει και η παράλληλη συζήτηση και των υπόλοιπων θεμάτων, ο Πρόεδρος απάντησε αρνητικά.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι η ελληνοκυπριακή θέση για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η τουρκοκυπριακή πλευρά να θέτει όρους και προϋποθέσεις και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη φάση των εξελίξεων πριν από τη Διάσκεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης