Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για τη στερλίνα ενόψει έναρξης συνομιλιών για Brexit - Στα 1,2797 δολ.

Οριακή άνοδος για τη στερλίνα ενόψει έναρξης συνομιλιών για Brexit - Στα 1,2797 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα παρέμεινε ανεπηρέαστο από τη νέα επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο Λονδίνο
Οριακή άνοδο καταγράφει κατά την έναρξη της τρέχουσας εβδομάδς η στερλίνα, καθώς οι επενδυτές έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit αργότερα εντός της ημέρας, ενώ παράλληλα αναμένουν και τις δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων αξιωματούχων της Fed, οι οποίες θα μπορούσαν να καθορίσουν την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί το δολάριο.
Συγκεκριμένα, περί τις 11:05 π.μ. το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,13% έναντι του αμερικανικού, στα 1,2797 δολάρια, παραμένοντας ανεπηρέαστο από τη νέα επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο Λονδίνο εξώ από τζαμί, και που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα, η στερλίνα έχει δεχθεί σημαντικές πιέσεις, αγγίζοντας ακόμα και χαμηλά δύο μηνών λόγω του απρόσμενου αποτελέσματος στης βρετανικές εκλογές της 9ης Ιουνίου, και συγκεκριμένα τα 1.2636 δολάρια.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω της σχετικής εξέλιξης, η κυβέρνηση της χώρας θα εισέλθει στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση με μία πιο συμβιβαστική διάθεση, απορρίπτοντας την προοπτική ενός «σκληρού» Brexit.
Παράλληλα, η εκλογική νίκη του κόμματος Macron στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές φάνηκε ότι είχε ελάχιστη επίδραση επέναντι στο βρετανικό νόμισμα, με την επικράτηση του γάλλου προέδρου να είχε θεωρηθεί ως επί το πλείστον αναμενόμενη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης