Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στη Συρία - Οφείλουν να σεβαστούν την εδαφική κυριαρχία της χώρας

Ρωσία: Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στη Συρία - Οφείλουν να σεβαστούν την εδαφική κυριαρχία της χώρας
Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι δεν ενημέρωσε πρωτού προχωρήσει στην κατάρριψη του συριακού μαχητικού αεροπλάνου
Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, με αφορμή την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους από αντίστοιχο αμερικανικό, με την πλευρά της Μόσχας να κάνει λόγο για «μονομερείς ενέργειες» που κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο μέσω του Sergey Lavrov, όσο και μέσω του αναπληρωτή υπουργού Sergey Ryabkov, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το εν λόγω περιστατικό, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως από την Ουάσινγκτον για την κατάρριψη του αεροσκάφους.
«Είναι απαραίτητο να σεβόμαστε πλήρως την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Συρίας, και όποια επίθεση πραγματοποιείται, οφείλει να είναι συντονισμένη με τη Δαμασκό», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Lavrov, ο οποίος κάλεσε τις ΗΠΑ να εξασφαλίζουν μεγαλύτερο συντονισμό στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό ΥΠΕΞ ήταν σε περισσότερο σκληρό ύφος, καθώς έκανε λόγο για «επικίνδυνη κλίμάκωση» της έντασης στη Συρία, μέσω της οποίας εξυπηρετούνται οι τρομοκράτες.
Μάλιστα, η πλευρά της Μόσχας εξέφρασε την πρόθεσή της να διακόψει επ' αόριστον τη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω παρόμοια συμβάντα στο μέλλον.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρθηκε και στις νέες κυρώσεις που επέβαλε στη Μόσχα η Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι εφόσον τεθούν σε εφαρμογή, θα αναγκάσουν τη χώρα να προχωρήσει σε αντίποινα, αποφεύγοντας να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες επί του ζητήματος.
Σημειώνεται ότι η πλευρά των ΗΠΑ δήλωσε πως η κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε επειδή προηγούμενως είχε σημειώσει επίθεση εναντίον συμμαχικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης