Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Γερουσιαστής ζητά την αποπομπή 12 μελών του ΔΣ της Wells Fargo για το σκάνδαλο με τους λογαριασμούς πελατών

ΗΠΑ: Γερουσιαστής ζητά την αποπομπή 12 μελών του ΔΣ της Wells Fargo για το σκάνδαλο με τους λογαριασμούς πελατών
Σε επιστολή της προς την κα Janet Yellen, η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Fed, ως κεντρική τράπεζα, έχει την εξουσία -βάσει ομοσπονδιακού νόμου- για την απομάκρυνση των μελών
Την αποπομπή 12 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Wells Fargo ζητά από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve) η Δημοκρατική γερουσιαστής, κα Elizabeth Warren, εξαιτίας του σκανδάλου δημιουργίας –χωρίς τη συγκατάθεσή τους– λογαριασμών πελατών που ταλανίζει την αμερικανική τράπεζα.
Σε επιστολή της προς την κα Janet Yellen, η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης αναφέρει μεταξύ άλλων πως το σκάνδαλο «έχει αποκαλύψει σοβαρά προβλήματα με τις πρακτικές διαχείρισης των κινδύνων της τράπεζας», υπενθυμίζοντας ότι η Fed, ως κεντρική τράπεζα, έχει την εξουσία -βάσει ομοσπονδιακού νόμου- για την απομάκρυνση των μελών.
Προς το παρόν η Wells Fargo δεν έχει σχολιάσει την επιστολή.
Η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής των Η.Π.Α. βρίσκεται ακόμη στο στόχαστρο από το σκάνδαλο της αυθαίρετης δημιουργίας 2,1 εκατ. λογαριασμών πελατών, κίνηση που αποτελούσε μία προσπάθεια των στελεχών της να κερδίσουν παραπάνω μπόνους.
Το σκάνδαλο της κόστισε 185 εκατ. δολάρια, ωστόσο το χτύπημα για την αξιοπιστία της ήταν καίριο.
Μάλιστα, στις 10 Απριλίου 2017, η τράπεζα προχώρησε στην επανάκτηση μπόνους συνολικού ύψους 75 εκατ. δολαρίων, μετά από εσωτερική έρευνα για το σκάνδαλο.
Οι μεγάλοι χαμένοι ήταν τα ανώτατα στελέχη της τράπεζας, καθώς αποδείχτηκε πως γνώριζαν για το σκάνδαλο χρόνια πριν αυτό μπει στο στόχαστρο των εγχώριων Αρχών.
Μεταξύ αυτών και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, John Stumpf, από τον οποίο ανακτήθηκαν 28 εκατ. δολάρια.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το συνολικό ποσό των μπόνους που ανακτήθηκαν και θα ανακτηθούν φτάνει πλέον τα 180 εκατ. δολάρια.
Επιπλέον, η Wells Fargo θα καταβάλλει το ποσό των 110 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση όλων των πολιτών, στα ονόματα των οποίων τραπεζικοί υπάλληλοι άνοιξαν τους λογαριασμούς.
Η Wells έχει ζητήσει συγγνώμη για αυτές τις πρακτικές πωλήσεων και δηλώνει πρόθυμη να καταβάλλει την αποζημίωση στους πελάτες της, που επλήγησαν από την υπόθεση αυτή.
Το α’ 3μηνο 2017, τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo παρέμειναν αμετάβλητα στα 5,46 δισ. ή 1 δολάρια ανά μετοχή παρέμειναν, σε ετήσια βάση.
Ο κύκλος εργασιών για το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασε τα 22 δισ. δολάρια, έναντι 22,3 την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης