Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικράτηση Macron, που ωστόσο δεν πήρε διαστάσεις θριάμβου - Ο βελγικός Τύπος σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία

Επικράτηση Macron, που ωστόσο δεν πήρε διαστάσεις θριάμβου - Ο βελγικός Τύπος σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία
Το τεράστιο ποσοστό αποχής δεν αλλάζει τη δύναμη του εκλογικού αποτελέσματος
Τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των κοινοβουλευτικών εκλογών στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα η απόκτηση απόλυτης πλειοψηφίας από το κόμμα (R.E.M.) του Εμανουέλ Macron χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί ο αναμενόμενος θρίαμβος, καθώς και το πρωτοφανές ποσοστό αποχής, είναι το θέμα που κυριαρχεί στη σημερινή ειδησεογραφία του βελγικού Τύπου.
Για τον «απόλυτο πρόεδρο» κάνει λόγο η Le Soir στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας ότι η νίκη του είναι λιγότερο συντριπτική από ό,τι αναμενόταν, ενώ στο κύριο άρθρο της σχολιάζει ότι το τεράστιο ποσοστό αποχής δεν αλλάζει τη δύναμη του εκλογικού αποτελέσματος, συμπληρώνοντας ότι κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί λίγο καιρό πριν ότι η πολιτική Γαλλία θα είχε το πρόσωπο που παρουσιάζει σήμερα, ούτε καν ο ίδιος ο αρχιτέκτονας.
Στην επικράτηση του R.E.M. αναφέρεται και η La Libre Belgique στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρόεδρος κρατάει πλέον όλα τα χαρτιά στα χέρια του.
Την παρουσία μιας ευμεγέθους αντιπολίτευσης στην Γαλλία παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για «περίπατο Mακρόν» στις εκλογές προβάλλει επίσης η De Standaard στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο.
Για ισχυρή εντολή που έδωσαν οι γάλλοι εκλογείς στον νέο πρόεδρο χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις μιας απόλυτης ηγεμονίας, μιλάει η εφημερίδα, ενώ τη νίκη Macron και τη «συντριβή» που υπέστησαν οι Σοσιαλιστές σχολιάζει και η De Morgen στο κύριο άρθρο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης